Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN

Missen kostade Fredricson segern

Publicerad

Peder Fredricson var nära, så nära att göra just det han planerat att göra - vinna Falsterbo Grand Prix. Men en tappad stigbygel satte stopp för den blågula festen. 

– Över hindret hann jag tänka ”undrar om jag landar i sadeln eller inte”, säger Fredricson.

Fyra svenska ryttare var med bland de elva som gick vidare till winning round i Falsterbo Grand Prix. När de gjorde upp på tid hade Peder Fredricson ett bra utgångsläge som näst siste startande. Men i utsprånget ur kombinationen var olyckan framme - Fredricson tappade den vänstra stigbygeln och höll på att falla av All In.

– Jag fick en superstart i omhoppningen. Hästen hoppade fantastiskt i kombinationen, men lite för bra så jag åkte upp lite i sadeln och av någon anledning, det är lite blött och gräs, slant foten i stigbygeln, säger han.

– Då tänkte jag bara ”nu jävlar, jag ska inte ge upp”. Jag ville ändå försöka vinna. Det gick ju nästan. Över hindret hann jag tänka ”undrar om jag landar i sadeln eller inte”.

"Vad ska man säga?"

Nu återfann han snabbt balansen och kunde fortsätta hoppa i mål. Men skadan var redan skedd, missen kostade för mycket tid, och Fredricson gick i mål 46 hundradelar efter Schweizaren Steve Guerdat.

– Vad ska man säga. Jag hade som mål att vinna Grand Prix och jag var väldigt nära. Samtidigt är jag jättenöjd med min häst. Han är egentligen inte den ideala hästen att rida på med en stigbygel. Han är ganska bakskygg och rätt känslig. Han är egentligen ingen häst man ska sitta ner på, säger Peder Fredricson.

– Man får inte gå och tjura. Jag är egentligen glad att jag fortsatte kämpa. Jag red mig till en andraplats, det hade varit lätt att ge upp i en sådan situation.

Andraplatsen gav Peder Fredricson en vinstcheck på 40 000 euro. Han fick dessutom pris som den mest framgångsrike svenska ryttaren under Falsterbo horse show.

– Jag är jättenöjd med det. Jag är nöjd med hur alla tre hästar hoppat i de stora klasserna, säger Fredricson.

Guerdat trodde på Fredricson

Vinnaren Steve Guerdat, som vann världscupfinalen tidigare i år, trodde själv att Peder Fredricson skulle slå honom. 

– Peder hade sådan otur, men hans olycka blev min lycka. Jag är så lycklig, jag hade två superrundor. Falsterbo är en av mina favorittävlingar. Det är den typen av tävling som är orsaken till att jag håller på med och älskar den här sporten, säger han.

Amerikanskan Chloe Reed, 20 år, var trea i klassen. Mer svenskt blev det i prislistan genom Henrik von Eckermann som var fyra på Catinero, Helena Persson femma på Bonzai och klassens överraskning, Fredrik Jönsson och Cold Play, sjua. 

Relaterade ämnen
Lotten Engbom

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag