Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/JAN HUEBNER IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/JAN HUEBNER IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/JAN HUEBNER IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: Uwe Anspach / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: Uwe Anspach / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Uwe Anspach / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Missar avskedsmatch på svensk mark

Publicerad

Det blir inget långsamt farväl av den svenska handbollsstjärnan, Kim Ekdahl du Rietz.

27-åringen som meddelade att han avslutar sin karriär i sommar missar sin sista match på svensk mark.

Champions League-matchen mellan Rhein-Neckar Löwen och Kristianstad skulle bli Kim Ekdahl du Rietz sista framträdande i Sverige. Men den svenska handbollspubliken går miste om chansen att få se Kim Ekdahl du Rietz avskedsmatch.

27-åringen skadade fotleden i Bundesligamatchen mot Hannover och efter en magnetkameraundersökning konstaterades det att han blir borta flera veckor, skriver Handbollskanalen.

Slutar helt med handbollen

Stjärnan, som bestämt att han slutar efter säsongen, är skadad och kan inte vara med när hans tyska klubb Rhein-Neckar Löwen möter Kristianstad i Champions League på söndag.

Kim Ekdahl du Rietz slog igenom som 16-åring då han debuterade i elitserien för Lugi. Den storvuxne distansskytten blev snabbt landslagsspelare och nådde sin internationella höjdpunkt via OS-silvret i London 2012.

Efter det valde Ekdahl du Rietz att sluta i landslaget, något som väckte uppmärksamhet då han bara var 25 år fyllda. Han skulle inte dra på sig landslagströjan igen, även om förbundskaptenerna skulle ringa.

– De får jättegärna ringa men jag kommer inte att ändra mig. Jag har spelat min sista landskamp, sa Ekdahl du Rietz då.

Slog ner som en bomb

Handbollsvärlden chockades över beskedet att en av världens bästa slutar, bara 27 år ung. Rhein Neckar Löwen blir svenskens sista klubbadress. När Bundesliga slutar årets säsong till sommaren slutar även Kim Ekdahl du Rietz att spela handboll.

Kim Ekdahl du Rietz har spelat 75 landskamper och var med och tog OS-silver 2012.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag