Foto: Ludvig Thunman
 Foto: Ludvig Thunman

Miiko Albornoz är klar för Bundesliga-klubb

Publicerad

RIO DE JANEIRO. Miiko Albornoz säljs till Hannover 96 i Bundesliga.

Affären ger enligt SportExpressen.se:s uppgifter Malmö FF 15 miljoner kronor.

Nu bekräftar också spelarens agent Hasan Cetinkaya att affären är klar.

- Miiko kommer till en fantastisk klubb i en av världens absolut bästa ligor, säger han.

SportExpressen.se avslöjade under gårdagen att Miiko Albornoz är klar för Hannover 96.

Klubben befann sig i går i Belo Horiztonte i Brasilien för att göra klart spelarens personliga kontrakt.

Albornoz spelar just nu VM med sitt Chile.

I Onsdags slog laget ut självaste Spanien ur VM och avancerade till åttondelsfinal.

Hannover 96 köper loss Albornoz för 15 miljoner svenska kronor.

Agenten bekräftar

Spelarens agent Hasan Cetinkaya är med i Brasilien och bekräftar nu affären.

- Det stämmer. Miiko kommer till en fantastik klubb i en av världens bästa ligor. Han hade anbud från en storklubb i Frankrike och en storklubb från Italien men Bundesliga var hela tiden prioritet nummer ett.

- Hannover blir en perfekt flytt för honom och de har visat ett de verkligen vill ha honom, säger Cetinkaya.

Varför föll valet på Hannover?

- Tränaren Tayfun Korkut var mycket angelägen om att få dit Miiko. Han värvar honom som vänsterback och ser honom som en viktig del av laget.

- När jag och Miiko började jobba med varandra för några månader sedan var också hans önskan att komma till Bundesliga i första hand.

"Väldigt viktigt för Miiko"

Malmö får enligt våra uppgifter 15 miljoner kronor?

- Jag vill självklart inte gå in på några summor men att Malmö skulle få bra betalt var en förutsättning för att affären skulle bli av. Det var också väldigt viktigt för Miiko.

- Det har varit alldeles för många spelare som gått som bosman från MFF senaste tiden. Spelar man i ett så bra skyltfönster som Malmö FF är ska det inte behöva ske, säger Cetinkaya, som för några dagar sedan gjorde klart med Djurgårdens Daniel Amartey till FC Köpenhamn.

En affär som gav Djurgården omkring 20 miljoner kronor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag