Malmös nye center Andy Miele har spelat för Phoenix i NHL. Foto: JACK DEMPSEY / AP TT / NTB SCANPIXMalmös nye center Andy Miele har spelat för Phoenix i NHL. Foto: JACK DEMPSEY / AP TT / NTB SCANPIX
Malmös nye center Andy Miele har spelat för Phoenix i NHL. Foto: JACK DEMPSEY / AP TT / NTB SCANPIX
Malmöspelaren Rhett Rakhshani gav goda råd till Andy Miele inför valet av klubb. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNMalmöspelaren Rhett Rakhshani gav goda råd till Andy Miele inför valet av klubb. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Malmöspelaren Rhett Rakhshani gav goda råd till Andy Miele inför valet av klubb. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Miele om OS-beskedet: ”Det trodde jag aldrig”

Publicerad

Andy Miele är värvad för att leda Malmö Redhawks förstakedja.

I sommar har prestigevärvningen även fått beskedet att han är aktuell för OS.

– Jag trodde aldrig att jag skulle ha chansen att spela ett OS, men det ger mig en boost, säger Malmös prestigevärvning.

I flera säsonger har svenska klubbar varit ute efter Andy Mieles namnteckning.

Den 29-årige centern har öst in poäng i AHL. 57 i fjol, 62 säsongen innan det och 70 för tre säsonger sedan.

När Miele i sommar kände att det var dags att röra på sig vann Malmö Redhawks dragkampen före Linköping och Växjö.

Han fick goda vitsord om både klubben och staden från en spelare som mycket väl kan bli hans nya kedjekamrat i Redhawks, Rhett Rakhshani.

– Jag pratade med tränarna och general managern lite och fick deras syn på allt. Sen känner jag Rhett Rakhahsni som jag spelat mot när jag var yngre. Han kunde berätta mycket om Malmö och de andra två lagen jag pratade med. Han gav en jättebra beskrivning och att det med tanke på den riktning som klubben är på väg, arenan och staden skulle passa både mig och min fru bra.

Mieles hyllning till hustrun

Malmö och SHL blir Andy Mieles första utlandsäventyr efter en karriär i Nordamerika. 

Hur viktigt är det för dig att ha din fru med från start?

– Det är enormt viktigt. Man kan kalla henne min sidekick. Utan henne skulle jag vara helt vilse.

Att förväntningarna är stora på Malmös relativt kortvuxne centervärvning tar han själv med ro. Han är van att spela tufft för att freda sig i Nordamerika. I SHL hoppas han att de större rinkarna även ska ge mer utrymme för hans offensiva kvaliteter.

– Jag hoppas verkligen det. Jag har hört att lagen pressar mycket här, men om du är en smart spelare kan du plocka isär motståndarna då, man kan sätta spel som tar sig förbi pressen och få ut mer.

Miele: ”En boost”

Trots framgångarna i AHL har Andy Miele haft svårt att få chansen i NHL. Men en stängd dörr kan öppna en annan. Innan centern åkte över till Sverige fick han beskedet från det amerikanska ishockeyförbundet att han är aktuell för OS-spel till vintern då NHL inte släpper sina spelare.

– De kontaktade mig och sa inte så mycket mer än att jag är på radarn så nu är det upp till mig att få en bra start på säsongen och tvinga dem att ta ut mig i laget.

Det måste vara sporrande att ha den chansen?

– Definitivt. Jag trodde aldrig att jag skulle ha chansen att spela ett OS, men nu ger det mig en boost att jobba ännu hårdare och vara än mer framgångsrik här.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag