Niclas Carnén, ny vd i Malmö FF. Foto: Ronny Johannesson
Niclas Carnén, ny vd i Malmö FF. Foto: Ronny Johannesson

MFF:s väntan är över: "Blir fantastiskt roligt"

Publicerad

Väntan är snart över.

På måndag påbörjar Niclas Carlnén sitt jobb som vd i Malmö FF.

– Det ska bli fantastiskt roligt, säger han i ett pressmeddelande.

I vintras meddelade Per Nilsson att han drar sig tillbaka från fotbollen. Den 11 februari kallade MFF till presskonferens för att presentera Niclas Carlnén som ny vd men.

Då Carlnén redan var uppknuten som klubbdirektör i FC Rosengård kunde man däremot inte meddela när skiftet skulle ske.

Nu är det läge.

Den 14:e april övertar Carlnén officiellt titeln som vd i MFF, men redan måndagen den 7 april flyttar han in i sitt kontor på Swedbank stadion.

– Det jag har gått och väntat på blir verklighet den 14:e april och det skall bli fantastiskt roligt. Jag är väldigt tacksam mot FC Rosengård för att de släpper mig så att jag kan påbörja mitt uppdrag i MFF. Att kunna gå bredvid Per Nilsson den första veckan gör att överlämningen underlättas och jag kommer i gång snabbare, säger Carlnén i ett pressmeddelande.

Sportchefen tar över

I FC Rosengård tar Erling Nilsson över Carlnéns arbetsuppgifter, åtminstone tillfälligt. Sportchefen kommer från och med måndag även vara tillförordnad klubbdirektör.

– Förhoppningen är att inhoppet blir kortvarigt, men fram till dess ska jag göra allt jag kan för att fylla tomrummet efter Niclas. Han har gjort ett fantastiskt arbete under de här sju åren och skapat en fungerande organisation, säger Erling Nilsson till skanskan.se.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag