Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MFF:s väntan är över: "Blir fantastiskt roligt"

Niclas Carnén, ny vd i Malmö FF. Foto: Ronny Johannesson

Väntan är snart över.

På måndag påbörjar Niclas Carlnén sitt jobb som vd i Malmö FF.

– Det ska bli fantastiskt roligt, säger han i ett pressmeddelande.

I vintras meddelade Per Nilsson att han drar sig tillbaka från fotbollen. Den 11 februari kallade MFF till presskonferens för att presentera Niclas Carlnén som ny vd men.

Då Carlnén redan var uppknuten som klubbdirektör i FC Rosengård kunde man däremot inte meddela när skiftet skulle ske.

Nu är det läge.

Den 14:e april övertar Carlnén officiellt titeln som vd i MFF, men redan måndagen den 7 april flyttar han in i sitt kontor på Swedbank stadion.

– Det jag har gått och väntat på blir verklighet den 14:e april och det skall bli fantastiskt roligt. Jag är väldigt tacksam mot FC Rosengård för att de släpper mig så att jag kan påbörja mitt uppdrag i MFF. Att kunna gå bredvid Per Nilsson den första veckan gör att överlämningen underlättas och jag kommer i gång snabbare, säger Carlnén i ett pressmeddelande.

Sportchefen tar över

I FC Rosengård tar Erling Nilsson över Carlnéns arbetsuppgifter, åtminstone tillfälligt. Sportchefen kommer från och med måndag även vara tillförordnad klubbdirektör.

– Förhoppningen är att inhoppet blir kortvarigt, men fram till dess ska jag göra allt jag kan för att fylla tomrummet efter Niclas. Han har gjort ett fantastiskt arbete under de här sju åren och skapat en fungerande organisation, säger Erling Nilsson till skanskan.se.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!