Malmö FF har visat sin styrka sent i matcherna vid upprepade tillfällen under säsongen. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNMalmö FF har visat sin styrka sent i matcherna vid upprepade tillfällen under säsongen. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Malmö FF har visat sin styrka sent i matcherna vid upprepade tillfällen under säsongen. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Melker Hallbergs Kalmar FF har visat bra form på slutet där man vunnit tre raka. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅNMelker Hallbergs Kalmar FF har visat bra form på slutet där man vunnit tre raka. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Melker Hallbergs Kalmar FF har visat bra form på slutet där man vunnit tre raka. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

MFF:s styrka – gör som storlaget: "Mange-time"

Publicerad

Över hälften av Malmö FF:s segrar i år har säkrats med mindre än kvarten kvar att spela. Tre av dem på tilläggstid.

Fergie-time har blivit MP-time.

Men det är inget som bekymrar ett formstarkt Kalmar.

– Vi avgjorde också sent senast så då kanske de får tänka på det också, säger Melker Hallberg.

När Mattias Svanberg satte segermålet mot Djurgården i senaste matchen hade klockan med god marginal passerat 90 minuter.

Och det är långt från första gången som MFF forcerat in mål i slutminuterna den här säsongen. Sju av 13 segrar har kommit efter ett avgörande MFF-mål den sista kvarten.

Nu har det gått så långt att Magnus Pehrsson själv börjat skoja om ”Fergie time”, uttrycket som myntades när Manchester Uniteds förre manager Alex ”Fergie” Ferguson gång efter gång fick sitt lag att avgöra på tilläggstid.

– Vi får se om vi får något namn på det oss också, som United fick, säger MFF-tränaren.

”Svanberg visar enorm kvalitet”

Vad säger det om MFF att ni så ofta lyckas avgöra sent i matcherna?

– Det är klart att det är en styrka för oss och att det är väldigt jobbigt för motståndarna att veta att vi är ett lag som tror på det och har gjort det så många gånger. Saker som upprepar sig brukar fortsätta att upprepa sig.

Det måste vara jobbigt som tränare att behöva vänta så länge?

– Det är det, men det var väldigt skönt nu senast. Det var väldigt härligt att Svanberg fick göra det också. Visst, han har flyt att det blir mål men det han gör innan, den aktionen är enorm kvalitet. Där visar han väldigt mycket av vad som gör honom unik och varför han har en häftig framtid framför sig.

Formstarkt Kalmar ser sin chans

Magnus Pehrsson ser helst att hans MFF avgör tidigare men tar givetvis också tacksamt emot en trepoängare i kvällens match mot Kalmar FF – oavsett när målen kommer.

Men på förhand är det ingen given seger.

Kalmar FF har efter en svag säsongsinledning börjat visa fin form. De tre senaste matcherna, mot AFC Eskilstuna, AIK och IFK Göteborg, har samtliga varit vinster – dessutom med tre hållna nollor. 

Den bedriften hoppas KFF kunna upprepa även mot serieledarna.

– Det är klart vi känner oss starka nu. Vi har haft en lite tyngre vårsäsong och jobbat hårt nu för att hitta rätt och har gjort tre bra matcher mot bra lag, säger KFF-mittfältaren Melker Hallberg.

Hur ser du på era chanser att rå på MFF borta?

– Det är klart det finns bra chanser till det.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag