"Vi måste gå för att avgöra allsvenskan innan landslagsuppehållet", säger MFF:s tränare Åge Hareide. Foto: Tomas Leprince
"Vi måste gå för att avgöra allsvenskan innan landslagsuppehållet", säger MFF:s tränare Åge Hareide. Foto: Tomas Leprince

MFF:s drömscenario: Säkra guldet mot AIK

Publicerad

HALMSTAD. Åtta poängs försprång med fem omgångar kvar.

Då vill Åge Hareide avgöra allsvenskan så snabbt det bara går.

- Vi måste gå för att avgöra allsvenskan innan landslagsuppehållet, säger Hareide.

På lördag spelar Malmö FF hemma mot Mjällby på Swedbank stadion.

Fyra dagar senare väntar Olympiakos på samma arena i MFF:s första hemmamatch i Champions League genom tiderna.

Och nästa söndag spelar man mot AIK på Friends arena i Solna innan ett 13 dagar långt landslagsuppehåll tar vid.

Åge Hareide drömmer om att Malmö FF säkrar guldet redan i matchen mot AIK.

- Vårt läge ser intressant ut. Nu handlar allt om att göra oss klara till på lördag klockan ett. Målet är att slå Mjällby, utöka ledningen och lägga ännu mer press på dem som är bakom oss. Rejäl press, säger Hareide vars Malmö på grund av Champions League-spelet fått matchen mot Mjällby flyttad från måndag till lördag.

Spelar dagen före

Något som innebär att Malmö i stället för att spela dagen efter guldkonkurrenterna AIK och Elfsborg, som möts i Borås, spelar dagen före.

Ett scenario som Åge Hareide tycker är en fördel för Malmö FF.

- Ett kryss mellan och AIK och Elfsborg i nästa omgång vore det bästa.

För Malmö FF innebär mötet med Mjällby på lördag lagets tredje allsvenska match på sju dagar.

Positivt för Hareide är dock att han får tillbaka Emil Forsberg som var avstängd mot Halmstad samt att vänsterbacken Ricardinho är klar för spel igen och satt på bänken mot Halmstad.

Tror 59 poäng räcker

- Som matchen blev fanns det inget läge att sätta in honom. Nu får vi se på lördag i stället. Vi har även Simon Thern som är på väg tillbaka så breddmässigt börjar det se bättre ut, säger Hareide vars Malmö just nu står på 53 poäng, åtta poäng före Elfsborg och nio före IFK Göteborg och AIK.

- Jag tror det räcker med 59 poäng för att bli mästare. Då behöver vi två segrar till.

Något som Malmö skulle nå med seger mot Mjällby på lördag och mot AIK i Solna nästa söndag.

- Vi måste gå för att avgöra allsvenskan innan landslagsuppehållet, säger Hareide.

Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag