Jo Inge Berget och Markus Rosenberg. Foto: PETTER ARVIDSON
Jo Inge Berget och Markus Rosenberg. Foto: PETTER ARVIDSON

MFF:s Berget vill "göra en Island"

Publicerad

Lars Lagerbäck har tagit ut sin första landslagstrupp.

Jo Inge Berget är med – och nu hoppas han på en succé likt Islands.

– Det visar att allt är möjligt, säger MFF-anfallaren.

När den norska truppen presenterades på tisdagseftermiddagen fanns bara en allsvensk spelare med – trots att förbundskaptenen är svensk.

Lars Lagerbäck har en svår uppgift framför sig. Seger krävs mot Nordirland den 26 mars om Norge ska ha chans att kämpa om en plats i VM.

Jo Inge Berget tror att det är möjligt – och lyfter fram Lagerbäcks succé med Island i EM som motivationsfaktor.

– Det visar att allt är möjligt. Nu är det en lite dålig situation i vår kvalgrupp men det är klart att vi hoppas börja vinna matcher igen. Sen får vi se hur långt det räcker.

– Det är kul att ha blivit uttagen. När en ny tränare ska ta ut första truppen är det alltid spännande att se vem han väljer. Han har massa erfarenhet och har visat det med Sverige och Island. Han vet hur man vinner landskamper och tar sig till mästerskap, säger Berget.

"Löpa och kriga"

Malmö FF:s norrman räknar med en förändring av det norska landslagets spel nu när Lagerbäck tagit över. Fysiskt starka spelare kan komma att prioriteras.

– Han har sitt sätt att spela. Det ska han nog få till med Norge också. Jag räknar med att han sätter sin prägel på hur han vill att vi ska spela.

– Det är klart att det är ett fysiskt lag. Han visade med Island att man kan komma långt genom att löpa och kriga. I en match som den mot Nordirland borta kan det hända att det blir viktigt, säger Berget.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag