MFF-supportrarna ska cykla hela vägen från Swedbank stadion till Jämtkraft Arena i Östersund.
MFF-supportrarna ska cykla hela vägen från Swedbank stadion till Jämtkraft Arena i Östersund.

MFF-supportrar tar cykeln till Östersund

Publicerad

I maj ger sig cyklisterna i väg för en 125 mil lång resa som ska ta MFF-supportrarna hela vägen från Swedbank stadion till Jämtkraft Arena.

– Vi gör det för supporterkulturen och för att vi vill hälsa Östersund som ny klubb välkommen till allsvenskan, berättar Daniel Håkansson för Östersunds-Posten.

Den 29 maj spelar Malmö FF allsvensk fotboll mot nykomlingen Östersunds FK. De flesta MFF-supportrar tänker nog inte på den matchen nu i februari men Daniel Håkansson och Michael Nilsson Pauli gör det sannerligen.

MFF-supportrarna ska nämligen cykla från Malmö till Östersund och plantera en MFF-flagga på Jämtkraft Arenas mittpunkt.

– Det gör vi för att hälsa en ny klubb välkommen till allsvenskan, säger Daniel Håkansson till Östersunds-Posten.

Initiativtagarna vill uppmuntra till ett större miljötänkande och bjuder som en del av projektet in till en insamling hos Världsnaturfonden via sin Facebooksida.

Ville besöka en nykomling

Redan förra året började kompisgänget med att kombinera cykling och allsvensk fotboll. Då cyklade de till MFF:s bortamatch i Falkenberg.

De kom fram till att till den här säsongen skulle de bege sig till en av nykomlingarna i allsvenskan – utan att veta att det skulle bli ett norrländskt lag.

Resan börjar vid Swedbank stadion den 23 maj och är uppdelad i fem etapper.

– En viktig sak i det här är att skapa en god supporterkultur. Att vara kompisar över klubbgränserna. Man ska kunna åka till en bortamatch, förlora, och ändå ta en öl med de andra supportrarna efter matchen, berättar Daniel Håkansson för tidningen.

Stopp hos klubbar på vägen

På vägen kommer de att stanna till och besöka ett antal allsvenska klubbar. Redan har ett gäng i Falkenberg sagt att de ska cykla med i ett par mil – i sina gula klubbfärger.

– Inte nog med att vi gör en insats för miljön utan vi håller oss själva friskare, vi jobbar för en god supporterkultur och vi kan förhoppningsvis skänka pengar till barncancerfonden eller WWF. Vi tre som kommer att göra hela resan till Östersund har sagt att får vi inte ihop några pengar så skänker vi 500 kronor var, säger Daniel Håkansson.

Johan Åkesson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag