Foto: PETTER ARVIDSONFoto: PETTER ARVIDSON
 Foto: PETTER ARVIDSON
MFF:s sjukgymnast Jesper Robertsson.MFF:s sjukgymnast Jesper Robertsson.
MFF:s sjukgymnast Jesper Robertsson.

MFF-stjärnans glädjebesked - äntligen tillbaka på planen

Publicerad

Karriären har sagts vara i stor fara.

Men i dag stod Rasmus Bengtsson plötsligt på fotbollsplanen och beskedet från MFF-lägret om mittbackens framtid var positivt.

– Vi är väldigt optimistiska att vi ska få Rasmus tillbaka i matchdugligt skick, säger sjukgymnasten Jesper Robertsson.

Efter att ha dragits med långvarig knäproblem och haft tidigare korsbandsskador så opererades MFF:s stjärnmittback Rasmus Bengtsson i höstas.

Sedan dess har prognosen om Bengtssons framtid varit oviss.

Det har till och med pratats om ett scenario där den forne A-landslagsmannens karriär skulle kunna vara över.

Och när MFF åkte på träningsläger i månadsskifter januari/februari fick Bengtsson stanna hemma för att fokusera på sin rehab.

Tillbaka på planen

Men i dag – när MFF tränade på Lindeborgs IP – fanns Bengtsson med ute på planen.

– Rasmus följer den plan vi har satt upp och tar de steg framåt som vi hoppats på. Han börjar röra sig mer som en fotbollsspelare på planen och ju längre in i den processen vi kommer så kommer Ben (Rosen, fystränare) att ta över mer och mer, säger sjukgymnasten Jesper Robertsson.

Någon större tvekan om att Rasmus Bengtsson ska kunna ta sig tillbaka i matchspel finns inte i MFF-lägret.

– Vi är väldigt optimistiska att vi ska få Rasmus tillbaka i matchdugligt skick, säger Robertsson som är noga med att poängtera att det inte ännu går att prata mer exakt om när Bengtsson skulle kunna göra comeback.

– Än så länge kan vi inte säga nån vecka hit eller dit. Men han har inte haft några bakslag än så länge så det går absolut som tänkt. Vi gör en försiktig progress hela tiden och vi är nöjda, vi är jättenöjda.

Ändrar MFF:s läge

På frågan om det skulle kunna vara aktuellt med spel före sommaren för Rasmus Bengtsson svarar Robertsson:

– Ja, ja. Absolut.

– Det är inte så att vi är flera veckor efter eller att vi tycker att det här inte alls går som det ska. Utan vi tycker att det går exakt som vi vill men kan fortfarande inte ge några exakta prognoser när vi har honom fullt i matchform.

En Rasmus Bengtsson i full matchform skulle förändra Malmö FF:s mittbacksläge från lätt ansträngd till riktigt bra.

Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag