Foto: PETTER ARVIDSONFoto: PETTER ARVIDSON
 Foto: PETTER ARVIDSON
Foto: LUDVIG THUNMANFoto: LUDVIG THUNMAN
 Foto: LUDVIG THUNMAN

MFF-stjärnan redo för spel från start

Publicerad

En dryg vecka innan den allsvenska premiären.

Då är Anders "AC" Christiansen klar för spel från start för Malmö FF.

– Antingen startar han eller så kommer han in i paus, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson inför torsdagens genrep mot AFC Eskilstuna.

På torsdag 16.00 spelar Malmö FF sin sista träningsmatch innan den allsvenska premären.

Två dagar innan genrepet saknade Magnus Pehrsson sju av 22 utespelare, något som kommer att prägla upplägget av matchen mot AFC.

– Vi har 13 A-utespelare kvar hemma när alla åkt på landslagsuppdrag, och det är klart att de 13 kommer ju att spela, säger Magnus Pehrsson.

"Inte bestämt oss"

Av de spelare som startat mest under försäsong saknas en utespelare i varje lagdel – Franz Brorsson i backlinjen, Pawel Cibicki på mittfältet och Jo Inge Berget i anfallet.

Den stora frågan inför AFC är nu om Behrang Safari – som sannolikt kommer att spela vänsterback i den allsvenska premiären mot IFK Göteborg – kommer att kliva in som mittback istället för U21-landslagsmannen Franz Brorsson.

– Spelarna kommer att spela där det är tänkt att de ska spela, sedan om det blir exakt som i premiären det vet jag inte, säger Magnus Pehrsson och förtydligar angående Safari-situationen.

– Vi har inte bestämt oss än faktiskt. Vi har fem försvarsspelare och alla ska spela, sedan vem som inte börjar, det har vi inte kommit fram till ännu.

AC högaktuell

En som nio dagar innan den allsvenska premiären är redo för spel från start är mittfältsmotorn Anders Christiansen, som tagit ytterligare kliv i och med träningslägret i Marbella förra veckan.

Det är första gången sedan lårskadan mot Helsingborgs IF 25:e september i fjol som Christiansen haft den statusen.

– Han ligger till så att han kan spela mer än de 30 minuter han fick senast. Det är ingen 90-minutersspelare ännu, mellan 45 och 60 minuter är ganska förnuftigt.

60 minuter, då är det spel från start vi pratar om...

– Det är det ju i så fall, ja. Vi har inte tagit något beslut, men antingen startar han eller så kommer han in i paus, säger Magnus Pehrsson som dock är mer tveksam angående Anders Christiansen och en startelveplats i premiären mot IFK Göteborg.

– Jag har svårt att se i dag att han är en 90-minutersspelare i premiären, både konkurrensmässigt och sett till hans egen form. 

Läs här Mattias Larsson om MFF:s premiärelva mot IFK Göteborg  

Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag