Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK polisanmäler – efter skandalen

Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Apljud och nazisthälsningar.

Det riktades mot Malmös mittfältsstjärna Bonke Innocent under hemmamatchen mot AIK under tisdagen.

Händelsen är polisanmäld, skriver Sydsvenskan.

Inte nog med att det blev bråkigt efter slutsignal.

Även under matchen mellan Malmö FF och AIK förekom skandalbeteende.

Bonke Innocent, som spelar på mittfältet för Malmö, utsattes för rasism av en man i bortaklacken, rapporterar Sydsvenskan.

– Vi har pratat med spelaren i fråga. Han märkte ingenting under matchen utan har läst om detta i media i efterhand. Spelaren blev ledsen och upprörd när han fick höra vad som hade hänt, men vill nu fokusera på matcherna framöver. Detta är naturligtvis fullständigt oacceptabelt och det är obegripligt att den här typen av saker fortfarande sker, säger Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF, till klubbens hemsida. 

Polisens kommenderingschef Per Olof Soyseth säger till tidningen att mannen gjorde apljud när Innocent fick bollen, och då avvisades från platsen. Sen ska han ha kommit tillbaka och eskalerat sitt beteende med hitlerhälsningar.

– Det är förfärligt alltihop. Han är misstänkt för hets mot folkgrupp. Han omhändertogs sen för berusning och samtidigt skrevs anmälan om hets mot folkgrupp och så hördes personer inne på arenan om vad de sett och hört honom göra, säger Per Olof Söyseth till Sydsvenskan.

Han påpekar vidare mannen inte fick med sig resten av AIK-klacken i sitt rasistiska beteende.

Innocent själv ska inte ha uppfattat de rasistiska påhoppen på plan, enligt tidningen.

AIK har polisanmält händelsen

Under torsdagskvällen meddelade AIK på sin hemsida att personen har polisanmälts av klubben.

De skriver följande i ett pressmeddelande:

”AIK Fotboll bekräftar att personen identifierades av klubbens egen personal på plats varpå vederbörande avvisades och en polisanmälan upprättades av klubben.”

Samtidigt uttalar sig även Solnaklubbens ordförande Robert Falck om händelsen.

– AIK Fotboll tar fullständigt avstånd från all typ av rasism, det hör inte hemma i AIK, inte i svensk fotboll eller någonstans i samhället, säger Falck.

TV: MFF upp i serieledning efter drömmål