Markus Rosenberg, mållös. Foto: BildbyrånMarkus Rosenberg, mållös. Foto: Bildbyrån
Markus Rosenberg, mållös. Foto: Bildbyrån

MFF släppte in sent mål – Rosenberg ännu utan

Publicerad

Malmö FF tappade ledningen.

Kaptenen och anfallsstjärnan Markus Rosenberg är fortfarande mållös under försäsongen.

Matchen mot Molde var ändå spelmässigt betydligt bättre än den senaste mot Jönköpings Södra.

– Än är jag inte orolig. Det blir jag först om jag inte gör mål mot IFK Göteborg, säger Rosenberg.

Efter två förluster, två kryss och två vinster fortsätter Malmö FF att blanda både positivt och negativt under försäsongen Matchen mot Molde slutade 1-1 i spanska Coin, en halvtimme från det Marbella där Malmö FF varit på träningsläger den senaste veckan.

1-0 kom tidigt, redan i den sjätte minuten. Förarbetet var som hämtad ur instruktionsboken men målet i sig var slumpartat.

Markus Rosenberg mötte bollen på mittplan, tog emot och lämnade vidare till Magnus Wolff Eikrem. Norrmannen blickade ut mot vänsterkanten, såg Behrang Safari komma löpande och släppte bollen vid exakt rätt tillfälle. Safari sköt med vänstern ur dålig vinkel men skottet styrdes via en försvarare och ställde Moldes svenska målvakt Andreas Linde helt.

2-0 var nära i inledningen av den andra halvleken. Anton Tinnerholm nickade fram Pawel Cibicki efter en crossboll från Magnus Wolff Eikrem. Cibciki avslutade, Andreas Linde räddade och Jo Inge Berget var bara centimeter från att kunna peta in returen.

Någon kvittering kändes aldrig riktigt nära men Markus Rosenberg hade kunnat ge MFF en 2-0-ledning om hans distansskott i den efter en timmes spel bara varit något mer precisa.

– Jens Fjellström (assisterande tränare) räknade till 18-3 i målchanser och det säger väl en hel del, säger Magnus Pehrsson.

Men det blev inget mål för Rosenberg – som byttes ut i den 65:e minuten och därmed bara har en match på sig, hemma mot AFC Eskilstuna på torsdag att spräcka sin nolla inför den allsvenska premiären mot IFK Göteborg.

– Jag sparar dem.

– Idag var det ändå ganska nära. Det är klart man vill göra mål men som det ser ut nu så är jag där och skapar lägena men bollen vill inte riktigt in, säger Rosenberg.

"Blir lite parodi"

MFF-tränaren Magnus Pehrsson pratade inför Molde-matchen om att han ville se den så tävlingslik som möjligt. Därför var han återhållsam med bytena.

Att Anders Christiansen, som behöver speltid efter sin skada, skulle komma in var däremot bestämt på förhand. När Christiansen i 65:e minuten fick sitt inhopp ersatte han Markus Rosenberg vilket ledde till att MFF gick över till ett 4-1-4-1-system med Jo Inge Berget ensam på topp och Oscar Lewicki som defensiv mittfältare bakom Erdal Rakip och Anders Christiansen.

Och den kvittering som så länge kändes så långt borta kom i slutminuten när Eirik Hestad sköt upp 1-1 i krysset.

– Det blir lite parodi av det. Man ska ju hålla fokus på sitt eget men vi kände att domaren tappar det fullständigt. Det var många incidenter och inte bara fel åt vårt håll. Men det är ju solklar offside, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

 

Så spelade MFF mot Molde:
Johan Wiland – Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Behrang Safari – Pawel Cibicki, Oscar Lewicki, Erdal Rakip (ut 83), Magnus Wolff Eikrem (ut 77) – Markus Rosenberg (ut 65), Jo Inge Berget.

Avbytare: Anders Christiansen (in 65), Mattias Svanberg (in 77), Alexander Jeremejeff (in 83).

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag