MFF ropade på två straffar - på en minut

Publicerad

MALMÖ/STOCKHOLM. Så nära, men ändå så långt borta.

Ett tappert Malmö FF skapade mängder av chanser – men blev bortkontrade av Atlético Madrid som vann med 2-0.

Två straffsituationer och ett stolpskott grämer MFF efter matchen.

– När jag såg situationen tänkte jag: "Yes, vi får straff!", säger Markus Halsti efter matchen.

Malmö FF gjorde ingen hemmasupporter besviken.

De ljusblåa dominerade mer eller mindre hela matchen mot spanska ligamästarna och vice Champions League-mästarna Atlético Madrid – men fick se sig hårt straffade.

I första halvlek stötte Koke in 1-0 när han smet emellan MFF:s försvarare.

Och i andra halvlek dundrade Raul Garcia in 2-0 efter ännu en kontring, och en misslyckad rensning av Filip Helander.

"Klar straff"

Men dessförinnan hade MFF flera chanser att kvittera. Emil Forsberg var en misslyckad förstatouch från ett friläge.

Och i 50:e minuten uppstod två chanser till straff.

Isaac Kiese Thelin hakades upp av Joao Miranda precis utanför straffområdet när han skulle vända om för att avsluta, och revs ner. När MFF-anfallaren föll var han innanför straffområdet. Men domaren Mark Clattenburg blåste för frispark.

– I mina ögon är det en klar straff med fasthållning över linjen. I och med att den (fasthållningen) går över linjen ska det vara straff. Jag tror att om det hade varit ett större lag än Malmö, så hade det blivit straff, säger experten Ola Andersson i TV6.

– Jag tyckte att det var innanför straffområdet. Men det är svårt för mig att säga. Man får kolla på reprisen, säger Kiese Thelin till TV6.

"Riktigt tungt"

Frisparken dundrade Markus Rosenberg rakt på armen på en täckande Guilherme Siquiera, som visserligen höll armen mot kroppen. MFF-spelarna och MFF-klacken ropade på straff för andra gången – men Clattenburg friade även denna gång.

– Jag håller till hundra procent med klacken. Jag tycker att det är en solklar straff. Domarna visar spelarna att inte ta upp armarna och skydda sig – och det är precis vad han gör, säger experten Lars Lagerbäck.

– Handen är däruppe och bollen träffar där. Det är inte naturligt att handen är där. Det är straff. En domare på den här nivån ska kunna se det, säger Åge Hareide efter matchen.

Markus Rosenberg och Filip Helander:

– Den tar på handen och ska vara straff, säger Rosenberg.

– Den tog klart och tydligt på handen och tillräckligt för att det var straff, säger Helander.

Och returen därefter dundrade Rosenberg rakt i stolpen med vänsterfoten.

"Bästa MFF jag sett"

Men när MFF missade sina kvitteringschanser tackade Atlético för möjligheten och fastställde slutresultatet till 2-0. Men MFF hyllades enhälligt för sin insats.

– Det är det bästa jag har sett MFF göra under 90 minuter. MFF ska vara väldigt, väldigt nöjda med vad de presterar. Det är fotboll på hög europeisk nivå, säger experten Glenn Strömberg i TV6.

– Jag tycker att vi gör en bra insats och spelar bättre än förra matchen. Det är riktigt bra i dag. Synd att vi inte får någon poäng med oss. Man får ta med sig prestationen. Resultatet är en annan grej, säger Kiese Thelin.

Malmö FF är nu sist i gruppen efter Juventus seger med Olympiakos. Men chansen på en Europa League-plats lever ännu: MFF är tre poäng efter både Juventus och Olympiakos.

– Det är alltid surt att stå här med noll poäng och säga att man spelade bra. Mot ett sådant här bra lag måste man ha lite flyt också, och det har vi inte riktigt i dag. Vi skapar massa chanser. Jag tycker inte att vi kan göra mycket mer, säger Rosenberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag