Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK BJÖRNSSON / BILDBYRÅNFoto: HENRIK BJÖRNSSON / BILDBYRÅN
 Foto: HENRIK BJÖRNSSON / BILDBYRÅN

MFF-profilen drabbad av hjärtstopp efter ingrepp

Publicerad

Rutinoperationen slutade med allvarliga konsekvenser för MFF-profilen Greger Andrijevski, 44.

Styrketränaren och massören drabbades – av hjärtstopp.

– Man ska nog inte ta något för givet men än så länge är jag inte redo att ta hissen ned, skriver han på Instagram.

Greger Andrijevski skulle ha varit med på MFF:s resa till bortamatchen i Sundsvall.

Enligt tränaren Magnus Pehrsson stannade han hemma "av personliga skäl".

Nu kommer förklaringen.

Andrijevski skriver på Instagram om bråckoperationen i torsdags som fick påföljder av mycket allvarligt slag.

Hjärtat stannade.

När MFF-profilen vaknade från narkosen fick han beskedet.

Andrijevski berättar om den omtumlande operationen på Instagram:

"Pratar med sköterskan och jag känner en våg av trötthet komma och jag säger till henne att usch vad jag känner mig trött. Sedan minns jag inget mer, vaknar efter ett tag, hur länge vet jag inte och får då reda på att jag varit nere och hälsat på. Helt enkelt fått hjärtstopp i mer än 15 sekunder och där de haft problem att få igång mig igen."

Andrijevski: "Kan vara narkosen"

MFF:aren beskriver känslan som "sjukt surrealistisk".

"Nu ligger jag på hjärtavdelningen uppkopplad så de har koll på vad som händer".

Andrijevski berättar att läkarna frågat om han tagit steroider.

"Svar NJET, jag har fan inte ens en gång testat snus eller cigaretter. För mig är träning det jag tycker är allra roligast...min egen resa helt enkelt, prova sig fram men aldrig en chans att ta ngt som är olagligt."

Under operationen var pulsen nere på under 30.

"Kan vara narkosen ihop med starka läkemedel orsakat hjärtstoppet, men ultraljudet visade att vänster kammare är förstorad", skriver Andrijevski. 

Greger Andrijevski inledde sin karriär i Landskrona Bois. Säsongerna 1995-1997 spelade han i Malmö FF där han nu alltså arbetar med den fysiska biten i spelartruppen.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag