Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF om Zlatan: "Det kan vara realistiskt"

Zlatan Ibrahimovic hyllades i Malmö i halvtid under Sveriges match mot Slovenien.
Foto: Christer Thorell/Ibl / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
"Jag önskar att jag kunde spela i dag. Jag ber om ursäkt för det. Men jag kommer, jag kommer. Vänta bara på mig", sa Zlatan då.
Foto: Christer Thorell/Ibl / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

Zlatan Ibrahimovics ord om en återkomst till Malmö har fått fansen att drömma.

Nu berättar MFF-ordföranden Håkan Jeppsson om kontakten med stjärnan och varför det inte är en omöjlighet.

– Det kan vara realistiskt om man ser till vad Zlatan känner för staden och klubben.

Så ska Malmös Zlatandröm bli sann:

Ända sedan Zlatan Ibrahimovic lämnade PSG efter den gångna säsongen så har det spekulerats kring var han kommer att spela härnäst. Manchester United har de senaste veckorna pekats ut som den mest troliga destinationen för svensken. Men efter hans löfte till Malmöpubliken under landskampen mot Slovenien – "Jag kommer, vänta bara på mig" – har snacket handlat om en möjlig återkomst till Malmö FF.


Ett scenario som skulle kunna vara möjligt om Zlatan kommit överens med MLS-klubben Los Angeles Galaxy. Där kommer han att vara spelklar först nästa säsong, och öppnar för spel i Malmö FF i höst.
Här är tre faktorer som talar för att Zlatan återvänder till MFF i höst.

Kontraktet:

MLS regler dikterar att tre spelare i laget står utanför ligans lönetaksregler, och de kallas "designated players". Genom att kunna erbjuda högre lön till tre spelare så kan MLS konkurrera om stora spelarnamn utan att bryta mot lönetaksreglerna. Los Angeles Galaxy har just nu tre "designated players", Robbie Keane, Steven Gerrard och Giovani dos Santos. Men Gerrards kontrakt är utgående och den platsen kan Zlatan ta.

Schemat:

MLS spelar på ett annat schema än de flesta länder i Europa. Likt allsvenskan så drar ligasäsongen i gång i mars och löper fram till sent på hösten. Därför har vi sett flera spelare, däribland Frank Lampard och David Beckham, tidigare lånas ut från MLS under hösten till en europeisk storliga för att sedan återvända till USA för att avsluta grundsäsongen och slutspelet på plats.

Titeln:

Zlatan har blivit ligamästare överallt där han har spelat. Från tiden som lovande i holländska Ajax, via Italien och Spanien och till sist nu med PSG i Frankrike. Men det finns ett land som Zlatan har spelat i där han saknar en titel - nämligen Sverige. En höst med Malmö FF skulle kunna ändra på det. MFF leder redan serien som nu går in i EM-uppehållet och med Zlatan på topp skulle Malmö bli skyhöga favoriter att ta hem SM-guldet.

Zlatan Ibrahimovic tvingades vila i träningsmatchen mot Slovenien som spelades i Malmö på måndagskvällen men landslagets kapten stod ändå för den stora snackisen.

Det var när superstjärnan hyllades i pausen som han efter att deklarerat ”Jag älskar Malmö” tog mikrofonen och fortsatte:

– Jag önskar att jag kunde spela i dag. Jag ber om ursäkt för det. Men jag kommer, jag kommer. Vänta bara på mig.

MFF-ordföranden satt på läktaren

Orden fick många MFF-fans att drömma om en återkomst till Malmö.

Håkan Jeppsson, ordförande i Malmö FF, var på plats under träningsmatchen men vill inte göra någon tolkning av stjärnans antydning.

– Jag lägger ingen kraft på att tolka det utan det får stå för honom. Han får ha sin agenda som världsmedborgare.

Kan du själv drömma om att Zlatan kommer tillbaka?

– Vem vill inte ha Zlatan Ibrahimovic i sitt lag? Det vore helt fantastiskt. Men det är ingenting som jag går runt och drömmer om i vardagen.

"Vi har ständig kontakt"

Om vi är allvarliga - är det ens realistiskt att hoppas på?

– Inte egentligen om man ser till den Zlatan är och hans position som fotbollsspelare. Då är det orealistiskt att han ska spela en säsong i Malmö, säger Håkan Jeppsson och fortsätter:

– Sedan kan det vara realistiskt om man ser till vad Zlatan känner för staden och klubben. Vem vet vad som rör sig i hans hjärna och hjärta.

Har ni haft kontakt med honom?

– Ja, vi har ständig kontakt med alla våra proffsspelare.

Vad har han sagt till er?

– Det får han berätta om han vill, det tänker inte jag avslöja, säger ordförande med ett skratt.