Johan Wiland sågas. Foto: Jonas Ekströmer/TtJohan Wiland sågas. Foto: Jonas Ekströmer/Tt
Johan Wiland sågas. Foto: Jonas Ekströmer/Tt
Ståle Solbakken. Foto: Clive RoseStåle Solbakken. Foto: Clive Rose
Ståle Solbakken. Foto: Clive Rose

MFF-målvakten sågas av förre tränaren

Publicerad

Totalsågad.

Det är vad Johan Wiland blir av sin förre tränare Ståle Solbakken.

I en intervju med Ekstrabladet bygger den norske tränaren vidare på en redan frostig relation.

I Danmark kallar man det nu Lex Wiland.

I en intervju med Ekstrabladet berättar FCK-managern Ståle Solbakken att han lärt sig av sina misstag när det kommer till den så viktiga sista utposten – tränaren kommer att byta målvakter oftare och tar upp Johan Wiland som exemplet han lärt av.

– Vi borde ha tagit Johan Wiland av planen tidigare. Han fick alldeles för långt koppel. Han borde kastats bort från laget tidigare, säger Solbakken.

Var deprimerad

Den norske managern refererar till säsongen 2013-2014 då Wiland var förstemålvakt i den danska storklubben.

"Trots misstag höll Solbakken fast vid svensken", skriver tidningen och berättar om ett stort tålamod från tränarens sida.

– Det är en speciell plats, men samtidigt ska dem kunna tåla konkurrens och prestera utifrån en konkurrenssituation. Vi borde ha gjort oss av med Johan tidigare, det kostade för många poäng och en pokaltitel. Det är lärdomen av det, säger Solbakken.

Lång frostig historik

Wiland och Solbakken har frostig historik som sträcker sig långt tillbaka.

Wiland har bland annat talat ut om tiden i Köpenhamn i en intervju med Kvällsposten. Det gick så långt att Wiland blev deprimerad.

– Jag var väldigt nära att lägga av, sa Wiland då.

– Jag hade ett dåligt år. Kan man inte ha ett dåligt år och komma igen?

Men alltså tydligen inte i Solbakkens ögon.

Stephan Andersen hade en bra säsong i fjol i FCK men bröt ankeln under försäsongen. Samtidigt blev Robin Olsen ledig i PAOK.

Nu delar den förre MFF-målvakten sysslan med belgaren Thomas Kaminski. Olsen ses så här långt som det starkaste kortet och lär vakta buren – det återstår att se hur långt tålamod Solbakken har med näste svensk.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag