Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF-löftet flyttar till italienska storklubben

Mattias Andersson.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Backlöftet Mattias Andersson lämnar Malmö FF.

Natten till tisdagen blev 18-åringen enligt italienska sajter klar för storklubben Juventus.

Efter att ha sålt Paul Pogba för rekordpengar till Manchester United har Juventus ännu inte lyckats knyta till sig den mittfältare man under sommaren letat efter. Men Serie A-giganten håller parallellt med den jakten på att säkra upp sin framtid.

Torvärdiga Mercato-gurun Gianluca DiMarzio skriver nu att man tänker göra det med Malmö FF:s backlöfte Mattias Andersson. Samma uppgifter publicerar calciomercato.com.

Juventus som vunnit fem raka scudetti lär ha fått upp ögonen för Matias Andersson när han i fjol spelade Junior Champions League för Malmö FF – som ju året innan hade just Juventus i sin Champions League-grupp för de "stora pojkarna".

Ses som en investering

Andersson är född 1998 och ses av Juventus enligt DiMarzio som "en investering för framtiden". Andersson kommer inledningsvis att husera i klubbens Primavera-lag.

Fram till dagens datum har Mattias Andersson tillhört MFF:s ungdomsverksamhet, han har dock i träningsmatcher gjort några imponerande inhopp i A-laget. När MFF bortabesegrade Sundsvall satt han på bänken sedan Rasmus Bengtsson tvingats lämna återbud på grund av skada och Felipe Carvalho är utlånad till Falkenberg.