Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF kan stoppa Konate från U21-EM

Här löptränar U21-landslagsbacken Pa Konate igen. Men räcker tiden innan tisdagens U21-EM-uttagning?Foto: Fredrik Jonsson
Pa Konate.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Pa Konate i U21-landslagströjan.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Här är bilden som ger Pa Konate och Håkan Ericson hopp om spel i U21-EM.

Men Malmö FF kommer inte släppa vänsterbacken till sommarens mästerskap om han inte är helt frisk.

– För att vi ska känna oss bekväma med att släppa iväg honom ska han vara i full träning och det är han inte än, säger MFF:s tränare Magnus Pehrsson.

Pa Konate kamp mot klockan för att bli skadefri i tid för att bli uttagen till sommarens U21-EM i Polen är inne på upploppssträckan.

På tisdag tar U21-förbundskaptenen Håkan Ericson ut den svenska truppen och frågan är om MFF:s vänsterback hinner lämna klartecken.

Ett positivt tecken var i alla fall att Konate var ute och sprang utmed ena långsidan på Swedbank stadion under söndagens MFF-träning. Men Magnus Pehrsson kunde inte ge några klara besked om backens status.

– Det vi sagt var att i mitten av nästa vecka, om tre-fyra dagar, skulle vi få nästa statusuppdatering. Att det går framåt kan man säga, men han har inte varit i närheten av att träna fotboll och det är det som vi känner... Att han kommer vara spelklar för oss när serien börjar om det ska vi lyckas med, men frågeställningen är om han kommer vara redo för U21-EM eller inte. För att vi ska känna oss bekväma med att släppa iväg honom ska han vara i full träning och det är han inte än, säger Magnus Pehrsson.

LÄS MER: Allt du behöver veta inför U21-EM – tv-tider och spelschema. 

MFF tar inga risker

Klart är i alla fall att Malmö FF inte kommer ta några chansningar med Pa Konate och låta honom åka till U21-EM om han inte är fullt frisk.

Truppen tas ut på tisdag, är det för tajt med tid?

– Ingen aning. Just nu är han ju inte på fotbollsplanen. Men det blir en diskussion med Håkan (Ericson). Men vi kommer inte släppa iväg en spelare som vi inte känner att vi är helt säkra på att han är återställd. Det är vi som är arbetsgivaren och vi som betalar lönen, säger Magnus Pehrsson.

Berömmer slitet

MFF-tränaren berömmer dock den unge backens målmedvetenhet och hårda slit i rehabiliteringen.

– Jag vet att Pa har en enorm ambition att vara med, det är jättebra för han har gjort sin rehab på ett fantastiskt sätt, han har varit enormt hårt arbetande. Det gör att det kanske finns en möjlighet att han kan vara med men också att han gjort en väldigt bra rehab. Men vi ska vara säkra på att vi släpper iväg en spelare som kan spela fotboll utan stor skaderisk. Det känns viktigt för oss.

 

Läs mer om allsvenskan i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.