Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF går om Blåvitt som mesta mästare

Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Malmö FF är ensam herre på täppan.

Nu kan IFK Göteborg inte längre mäta sig – oavsett hur man räknar.

– Jag tror att det är viktigast främst för fansen. Malmö vill vara störst i Sverige och då är det titlar som räknas, säger Tobias Sana.

SM-guld

19: Malmö FF

18: IFK Göteborg

13: IFK Norrköping

12: Örgryte IS

11: AIK, Djurgårdens IF

6: IF Elfsborg

5: Helsingborgs IF

4: Gais, Halmstads BK, Östers IF

2: Åtvidabergs FF

1 Brynäs IF, Fässbergs IF, IFK Eskilstuna, Göteborgs IF, Hammarby IF, Kalmar FF, IK Sleipner

Inför säsongen 2014 sydde Malmö FF fast en andra stjärna på bröstet ovanför klubbmärket. Varje stjärna symboliserar tio guld.

Problemet?

MFF hade blivit svenska mästare enbart 17 gånger. Övriga tre gånger laget slutade som seriesegrare delades titeln ut till det lag som vann det efterföljande slutspelet.

MFF anmäldes till reklamombudsmannen och en av stjärnorna plockades så småningom bort från bröstet.

Nu är den bara ett SM-guld från att komma tillbaka.

För MFF tog sitt 18 SM-guld 2014 och tack vare segern mot Falkenberg har det 19:e säkrats – flest av alla lag. IFK Göteborg skuggar med sina 18.

Enligt Kári Árnason är det viktigt att vara ensam herre på täppan.

– Spelare vill spela för den största klubben. Ska man locka spelare är det enklare om du är störst. Jag är övertygad om att Malmö just nu är attraktivare än IFK Göteborg, med all respekt för dem, säger mittbacken.

"Två stora klubbar"

Flest antal SM-guld är en sak som gör MFF större än IFK Göteborg historiskt sett. Kári Árnason tycker att skillnaden mellan lagen är ännu större om man enbart tittar på nutiden.

– Det är två stora klubbar, även i ett internationellt perspektiv. När jag spelar här är det så klart enkelt för mig att säga att Malmö är störst men jag tycker verkligen det. Båda klubbarna har varit framgångsrika ute i Europa men just nu är Malmö större, det finns ingen tvekan om det.