Markus Rosenberg gillar fansens initiativ. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNMarkus Rosenberg gillar fansens initiativ. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Markus Rosenberg gillar fansens initiativ. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
MFF:s tränare Magnus Pehrsson blev upplyft av fansen banderoll. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNMFF:s tränare Magnus Pehrsson blev upplyft av fansen banderoll. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
MFF:s tränare Magnus Pehrsson blev upplyft av fansen banderoll. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

MFF-fansens kupp hyllas: ”Vi vill också krossa dem”

Publicerad

MFF-spelarna deppade efter det tunga poängtappet mot Sirius.

Då möttes de av en banderoll med budskapet "Krossa Vardar" när de kom till söndagens träning.

– Vi vill också krossa dem. Vi är eniga med fansen, säger Markus Rosenberg glatt.

Malmö FF såg ut att gå mot en klar seger hemma mot Sirius på lördagen.

Men under de sista tio minuterna släppte MFF på gasen och tappade två viktiga poäng i toppstriden sedan Sirius gjort två sena mål i 3–3-matchen.

Ett tungt tapp inför tisdagens Champions League-retur mot FK Vardar i Makedonien som riskerade att sätta ner humöret i truppen.

Men när MFF-spelarna kom till söndagens träning möttes de av en banderoll som MFF-fans hängt upp på staketet framför spelarentrén på Swedbank stadion. Budskapet var kort och koncist: "Krossa Vardar".

Och uppskattades. MFF:s materialare Swidde Nilsson la upp en bild på banderollen på Facebook och skrev ”Jag älskar våra supportrar.”

Pehrsson: ”Bra förstärkning”

MFF:s tränare Magnus Pehrsson var rejält besviken efter resultatet men blev glatt överraskad av fansens initiativ.

– Jag kom ju hit bland de första och jag jobbade hårt med mig själv och mina tankar i går för att komma hit och ha riktningen mot Vardar. Det var en väldigt bra förstärkning att det är det som det handlar om nu. Precis just det. Det stödet känner vi verkligen, säger Magnus Pehrsson med ett leende.

https://twitter.com/Malmoistas1910/status/886473693723078658

Rosenberg: ”Eniga med fansen”

MFF-kaptenen Markus Rosenberg skiner också upp när banderollen kommer på tal.

– Jag såg den. Ja, vi vill också krossa dem. Vi är eniga med fansen, vi vill också spela i Europa. Vi ska göra allt vi kan, säger Markus Rosenberg.

LÄS MER: Rosenberg med i truppen mot Vardar 

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag