Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MFF ärver mångmiljonbelopp av avliden supporter

Oväntat ekonomiskt tillskott för Malmö FF. Foto: PETTER ARVIDSON
Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson säger att klubben inte diskuterat än hur arvet ska användas till ungdomsverksamheten. Foto: PETTER ARVIDSON

Malmö FF får en mångmiljongåva – av en avliden MFF-supporter som testamenterat sina tillgångar, bland annat en fastighet värd 14 miljoner kronor, till klubben.

Arvet ska användas för att gynna klubbens talanger.

– Det har varit ett genuint blått hjärta, säger MFF:s ordförande Håkan Jeppsson.

Efter Malmö FF:s deltagande i Champions League har klubbens egna kapital ökat markant de senaste åren.

Nu har MFF-supportern Gunnar Djupe, som gick bort i maj, testamenterat sina tillgångar till klubben. Djupe, som var bosatt i småländska Nybro, ägde bland annat en fastighet i centrala Malmö med ett taxeringsvärde på omkring 14 miljoner kronor.

Arvskiftet har ännu inte genomförts och fortfarande har klubben inte all information kring supporterns generösa gåva.

–  Att Malmö FF engagerar så mycket att man även testamenterar till klubben är i sig helt fantastiskt, även om det så klart har en tragisk anledning. Jag tror att vikten av fotbollsföreningar som Malmö FF är större än vad vi själva tror. Det är det här ett tecken på, säger MFF:s vd Niclas Carlnén till Fotbollskanalen.

”Inte aktiv i MFF”

Kan du berätta något om hans MFF-intresse?

– Uppenbarligen var det väldigt stort. Han har väl på den gamla goda tiden alltid följt Malmö FF och var aktiv här (i Malmö) i många år och hade relationer till många av de gamla spelarna från förr i tiden på något sätt. Men han har såvitt jag förstår inte själv varit aktiv i föreningen utan det har varit ett genuint blått hjärta och har följt klubben under alla år, säger MFF:s ordförande Håkan Jeppsson.

Enligt Sydsvenskan ska alla ägodelar som supportern efterskänker säljas på auktion. Pengarna ska sedan tillfalla en minnesfond som förvaltas av Malmö FF:s styrelse. Där ska avkastningen användas till "talangfulla spelare som har visat gott kamratskap".

– Man ska komma ihåg att det inte trillar en massa pengar rakt in på kontot utan det här är en fastighet med hyresgäster i som vi tar över och måste hantera förvaltningen av. Det är avkastningen, det eventuella överskott av fastigheten, som ska gå tillbaka till föreningens ungdomar.

”MFF har alltid vurmat för de unga”

– Syftet är jättegott. Malmö FF har alltid vurmat för de unga och vi vill fortsätta vara duktiga på att ta fram egna talanger. Jag är inte så insatt i affären med fastigheten hur mycket pengar det blir. Blir det några pengar är det väl just principerna vi får fundera på. Vi har en relativt stor verksamhet för ungdomar och många talanger. Vilka åldrar gäller det? Hur ska kriterierna vara? Det har vi inte beslutat än och diskuterat, säger Håkan Jeppsson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!