Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Melins pik: "Tingsryd fick väl bort honom"

Roger Melin. Foto: Ola Westerberg
Foto: Johanna Lundberg

Kniven på strupen.

Seger är ett måste för att snuva seriesegraren AIK på platsen i direktkvalet till SHL.

– Tror någon att luften gått ur balongen kan jag bara säga att den är starkare än någonsin, säger Magnus Sundquist, tränare i TAIF.

Det är hjärnornas kamp. Magnus Sundquist mot Roger Melin och skräll-laget Tingsryd mot huvudstadsklubben AIK.

Efter att små marginaler på Hovet under lördagen fått en ny innebörd gäller det att få sina mannar att på bara 48 timmar ladda om

– Vi känner inte att vi har kniven på strupen. Vi känner att vi var ett besviket gäng som åkte hem från Hovet. Vi såg vilka tillfälligheter det är som avgör senast. Vi kommer att vara ett jäkligt taggat lag som vill förlänga den här matchserien, sa en eldig Sundquist dagen före den fjärde matchen som alltså spelas i Nelson Garden Arena 19.00 i kväll.

Melin: "Mycket intensitet och kamp"

AIK åker ner till Tingsryd under förmiddagen och checkar in på hotel innan man känner på isen.

– Det kommer att bli som förra matchen. Mycket intensitet och mycket kamp. Det har varit tre bra och väldigt jämna matcher så här långt där det laget som varit effektivast vunnit, säger AIK-tränaren Roger Melin.

AIK kom undan med blotta förskräckelsen på Hovet senast.

Två situationer avgjorde.

Först fick Eric Castonguay får fullträff, projektilen gick så snabbt mot AIK-målet och studsade tillbaka med sådan fart att ingen kunde se om det var mål. Spelet fortsatte, domaren signalerade för att han skulle att ringa på målet när spelet blåses av. Avblåsningen dröjde AIK vände spelet och Jesper Frödén satte pucken i mål. Då visste ingen om det var 1-0 eller 0-1.

Domaren visade "wash-out". AIK tog ledningen.

Sedan: Tingsryd hade kvitterat och spelade efter AIK-utvisningar med två man mer på isen. Då schabblade Drew Paris, AIK:s Emil Lundberg kom fri och satte 2-1.

Melin: "Det blir bara avhugget och tråkigt"

Men Roger Melin vägrar tro att händelserna spelar in i det mentala spelet även till kvällens match.

– Det är klart att det alltid är roligare att vara det vinnande laget i sådana sekvenser. Men jag tror inte det påverkar någonting nu, vi tar alltid en match i taget.

I stället klagar han över för strikta domare.

– Det blir bara avhugget och tråkigt med en domare som tar så mycket utvisningar. Jag tycker att vi hade en bra domare innan, men Tingsryd fick väl bort honom. De sa att han hade haft en farbror som spelat i AIK på 70-talet eller något. Men jag tyckte det blev bra hockey då, man kunde ge och man kunde ta, och det blev inga chansartade utvisningar.

Sundquist struntar i Melins pik och försöker i stället dra energi från en match han känner att Tingsryd borde vunnit.

– Vi tog över mer och mer och följde dem in till dörren men lyckades inte vinna. Vi sa det då och vi säger det igen. Vi ska tillbaka till Hovet.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!