Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mehmeti efter flytten: "Det är en lättnad ..."

Foto: Pontus Ferneman

MALMÖ/STOCKHOLM. Agon Mehmeti är tillbaka i Malmö FF.

I dag presenterades anfallaren på en presskonferens.

– Det är en lättnad att allt är klart, säger han.

Kvällsposten avslöjade tidigare under dagen att Agon Mehmeti återvänder till MFF. Nu är det klart. Mehmeti, som lämnade MFF för Palermo 2011, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över den här säsongen och ytterligare tre år framåt.

Tiden i Palermo blev inte vad Mehmeti hade hoppats på. Det blev bara tre matcher i Serie A-klubben innan han lånades ut till Novara i Serie C och portugisiska Olhanense. Han har två år kvar på sitt kontrakt med Palermo, men väljer nu alltså att flytta hem.

– Agon har själv skött förhandlingarna med Palermo och avslutat kontraktet med dem innan han skrivit på för oss, säger sportchefen Daniel Andersson.

– Jag har varit borta i tre år. Palermo, Novara och Olhanense. Jag har mognat till mig och byggt upp mig lite. Jag har blivit mognare i spelet och som person, säger Mehmeti.

Kan inte spela i CL

Det blev A-lagsfotboll i Malmö FF mellan 2008 och 2011. Han var starkt bidragande till SM-guldet 2010 då han gjorde elva mål. Nu ska han försöka hjälpa MFF försvara förra årets guld och även bidra i Europaspelet.

– Jag spelar där Åge (Hareide, tränare) vill ha mig. Lägger han mig som högerytter är det bara att köra, konstaterar Mehmeti.

Närmast för Malmö FF väntar kval till Champions League. På onsdag tar man emot lettiska FK Ventspils. Där är dock inte Agon Mehmeti tillgänglig.

– Vi hinner inte få klart med speltillstånd till i morgon, säger sportchefen Daniel Andersson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!