"Vi gjorde en helt fantastisk vändning och vann till slut med 30 poäng", säger Sandra Andersson. Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
"Vi gjorde en helt fantastisk vändning och vann till slut med 30 poäng", säger Sandra Andersson. Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN

Medaljregn för Sverige i bowling-EM

Publicerad

Det går bra för Sverige under pågående EM i bowling i Wien.

På fredagen tog Jenny Wagner från Perstorp guld i all-event och därefter vann även Sveriges femmannalag.

– Det var ett väldigt efterlängtat guld, säger Ängelholmstjejen Sandra Andersson.

Sverige tog ytterligare två medaljer under fredagens tävlingar i EM i bowling och har nu bärgat totalt fem stycken, varav tre guld och två brons.

Först tog Jenny Wagner, som kommer från Perstorp i Skåne, guld i all-event och sedan följde femmannalaget upp med ytterligare ett guld.

Efter två dagars kval där det svenska laget slutade tvåa efter Danmark väntade just danskarna i semifinalen. Och halvvägs in i matchen ledde Danmark med 100 poäng.

– Men vi gjorde en helt fantastisk vändning och vann till slut med 30 poäng, berättar Sandra Andersson.

Slog Tyskland

I finalen besegrades Tyskland, som slagit ut Belgien i sin semifinal.

För det svenska laget som bestod av Sandra Andersson, Ida Andersson, Nina Flack, Joline Persson-Planefors och Jenny Wegner var guldet efterlängtat:

– Vi tog guld senast 2008, därefter har det blivit brons, brons och senast silver. Jag värdesätter det här guldet jättemycket, säger Sandra Andersson, som dock får vänta med firandet då det återstår en individuell klass under lördagen.

– Det får bli en snabb middag och sedan sömn.

Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag