Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Matias Concha blir sportchef i Öster

Matias ConchaFoto: Ronny Johannesson
Foto: Ludvig Thunman

Som spelare representerade han landslaget och vann bland annat SM-guld med Malmö FF och Djurgården.

I somras var han SVT:s expert på plats under EM i Frankrike.

Nu tar Matias Concha över som sportchef i Öster.

Med fyra SM-guld har Öster en gång i tiden varit en betydligt mer framgångsrikt än i dagsläget. Trots att klubben var uppe i allsvenskan så sent som 2013 är den nu nere i division ett.

Men Öster leder serien och siktar uppåt igen. Målsättningen är att ta sig tillbaka och spela i superettan redan nästa år. En del i satsningen är att ta in Matias Concha som sportchef.

Enligt uppgifter till Kvällsposten har parterna diskuterat en längre tid och Conchas anställning väntas bli officiell under måndagen.

Tar över direkt

Concha har aldrig tidigare haft en ledarroll i någon klubb men han har stort erfarenhet från elitfotboll på hög nivå. Han slog igenom i Malmö FF i början på 2000-talet, flyttade till Djurgården 2004 och senare till Bochum i tyska Bundesliga.

Efter den aktiva karriären har han varit expert för så väl Eurosport (Bundesliga) och SVT (landslaget).

Concha tar över som sportchef i Öster med omedelbar verkan.

 

UPPDATERING:

Klockan 13.30 bekräftades Kvällspostens uppgifter av ett pressmeddelande från klubben.

– Östers IF är en stor anrik förening med fina traditioner men som tyvärr halkat efter och befinner sig i dag i fel seriesystem. En klubb av Östers IF:s dignitet hör hemma i allsvenskan och det ska bli en härlig utmaning att med övriga i organisationen både på och utanför plan förverkliga våra mål. Det är ett allsidigt jobb där man måste verka på många olika plan, säger Concha i pressmeddelandet.