Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Masse" Magnusson ungdomstränare i TFF

Trelleborgs FF förstärker på ungdomssidan genom MFF-legendaren och förre VM-spelaren Mats Magnusson, 51.Foto: Ronny Johannesson

TRELLEBORG. Inte nog med att Trelleborgs FF satsar nytt i A-laget med Patrick Winqvist som huvudtränare 2015.

En betydligt mera namnkunnig tränare ska förstärka ungdomssidan, MFF-legendaren och förre VM-spelaren Mats Magnusson, 51.

Exallsvenska TFF, som tagit snabbhissen neråt i seriesystemen, lyckades mirakulöst rädda division 1-livet i sista omgången. Föreningen hotades av ett fall med tre serier ner på fyra år.

Division 2-spöket undanröjdes fem i tolv och nu kan TFF ladda för en ny division 1-säsong.

Med ny A-tränare i förre MFF-ungdomstränaren Patrick Winqvist, som fick kicken efter ett år (2014) som assisterande i Brommapojkarna.

Meriter som bör imponera

Och med ny tränare för 16-årslaget i Mats Magnusson, som nu hamnat i samma Trelleborgs FF där hans gamle MFF-radarkompis Lasse Larsson tidigare var både spelare och ledare.

"Masse" Magnussons meriter bör imponera på TFF-talangerna:

VM-spel 1990, 30 A-landskamper (12 mål), portugisisk ligaguldman med Benfica, Europacupfinalist med Benfica, portugisisk skyttekung med 33 mål på 31 matcher 1989/90 (passerades av Hristo Stoitchkov i jakten Europas Guldsko i absolut sista stund), MFF-guldman, skyttekung och kvalhjälte med Henrik Larsson (vilken målarfirma!) när Helsingborg 1992 gjorde comeback i allsvenskan.