Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Masken: "Sköt över puckar på vår sida"

Bilderna som visar André Deveauxs överfall på Per Helmersson har väckt starka reaktioner.

Nu har Rögles sportchef Anders "Masken" Carlsson kommenterat händelsen.

– Det är inget som vi står bakom. Men har hört att det finns en bakgrund där de sköt puckar över på vår sida så att han lackade ur, säger han i Viasats sändning.

Tidigare under söndagen visades de första bilderna på André Deveauxs överfall på Västerås lagkapten Per Helmersson inför den fjärde matchen i direktkvalet.

Bilder som väckte starka reaktioner.

Nu har Rögles sportchef Anders "Masken" Carlsson kommenterat det hela.

Enligt "Masken" ska Västeråsspelare, innan överfallet, skjutit puckar mot Röglespelarna under uppvärmningen.

– Jag har inte sett bilderna, men har hört talas om det. Det är inget som vi står bakom. Men jag har hört att det finns en bakgrund där de sköt puckar över på vår sida så att han lackade ur, säger han till Viasat.

Västeråstränaren rasade

På bilderna ser man att Deveaux står vid sargen innan han tar ett par snabba skär mot mittlinjen där han hugger Per Helmersson över vaderna med klubban bakifrån innan han hoppar på Västeråsbacken.

Efter den femte matchen, där Rögle säkrade avancemang till SHL, rasade Västeråstränaren Martin Filander.

– Sjuan där i Rögle, han är en skam för vår sport. Jag älskar den här sporten, jag tycker att han är en skam för den här sporten, säger han i Viasats sändning och fortsätter:

– Men jag förstår varför han inte är i Nordamerika mot tungviktarna för de käkar ju upp en sån där gubbe om han håller på så där. Så jag förstår att han åker till Europa och kör sina fega grejer.