Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Martin Lundberg är klar för spel i Växjö

Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Här är nästa värvningsbomb i SHL.

Martin Lundberg nobbar Skellefteå – och går till topprivalen Växjö Lakers.

– Det kändes som att det var dags för något nytt och då föll valet på Växjö, säger han till Norran.

Växjö Lakers fortsätter att bjuda på starka värvningar.

Tidigare under våren har man presenterat Elias Pettersson, som gjort stor succé i hockeyallsvenska Timrå. Och nyligen gjorde man klart med VM-målvakten Viktor Fasth.

Nu har man presenterat ytterligare ett nyförvärv – nämligen Martin Lundberg.

Har skrivit tvåårskontrakt

Den 26-årige forwarden har gjort nio säsonger i SHL, samtliga för Skellefteå, och har nyligen spelat AHL-hockey med Rockford Icehogs. Skellefteå har tidigare gått ut med att de haft som ambition att värva hem sin forward, men nu står det alltså klart att Martin Lundberg nobbar sin gamla klubb – för Växjö Lakers.

Kontraktet sträcker sig över två säsonger.

– Martin är en väldigt nyttig spelare som med sitt fysiska spel kommer bidra med en dimension som vi lite känt att vi saknat, säger klubbens sportchef Henrik Evertsson till Växjö Lakers hemsida.

Lundberg: Därför valde jag Växjö

Nu går flyttlasset alltså tillbaka till Sverige.

– Det har varit en tid med väldigt mycket funderingar. Men jag kände ändå att skulle jag vända hem till Sverige igen så vill jag ha en ny utmaning och det får jag nu, säger Martin Lundberg till Norran och fortsätter:

– Jag tror och hoppas vi kan bli ett topplag igen och slåss om SM-guldet. Växjö är inte nöjd med att åka ut i kvarten. Jag hoppas givetvis kunna hjälpa Växjö att bli ett så bra lag som möjligt. Personligen handlar det om att fortsätta utvecklas och bli bättre. Sen så är det största målet att vinna, det är därför jag spelar, att få vinna saker.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!