Foto: Johan Löf
 Foto: Johan Löf

Marta: "Vill överleva på det jag tjänar..."

Publicerad

MALMÖ. Här tar Rosengård ett steg mot avancemang i Champions League - men mot en kvartsfinal som man kan få spela utan storstjärnan Marta.

Kvällsposten kan avslöja att brasilianskans önskemål just nu ligger långt från mästarklubbens förslag på en kontraktsförlängning.

- Ibland kan man inte välja med hjärtat, säger Marta.

2-1-segern mot Fortuna Hjörring kan ha varit Martas sista framträdande på Malmö IP. Rosengårds brassestjärna kan komma att förloras så länge klubben inte öppnar plånboken ordentligt.

Marta har fått ett kontraktserbjudande av FC Rosengård att ta ställning till, men vad Kvällsposten erfar så matchar erbjudandet inte de ekonomiska krav som spelaren har för att fortsätta i klubben.

Kan lämna

Martas kontrakt går ut i december, blir det ingen förlängning har hon gjort sin sista match på Malmö IP. Två saker avgör Martas framtid. Det ena är om man går vidare i Champions League på torsdag, det andra är om Rosengård kan betala en tillräcklig lön.

- Det är klart att jag vill spela i Champions League, men jag måste också överleva på det jag tjänar och jag har många som behöver mitt stöd på ett eller annat sätt, säger Marta och refererar till familj hemma i Brasilien.

- I bland kan man inte göra vad hjärtat vill utan man måste göra vad som behövs, fortsätter hon.

Vill inte äventyra ekonomin

Rosengårds sportchef Erling Nilsson låter meddela kontraktet klubben erbjudit Marta står i paritet med det rådande avtalet.

- Vi kommer inte att ge oss in i något lönerejs som äventyrar klubbens juniorverksamhet eller klubbens framtid. Vi ska inte bli ett nytt Tyresö.

Finansieras externt

Det är klubbens ordförande Håkan Wifvesson som sköter förhandlingarna, förhandlingar som sker med Martas agent och externa finansiärer. Pengarna som går till Martas lön finns utanför den ordinarie spelarbudgeten.

- Hon är en unik spelare som alla tycker om och hon är ett fullblodsproffs och ska ha all kredit för det. Men det är också som så att vi precis som hon inte kan handla med hjärtat, säger Erling Nilsson.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag