Foto: Andreas Hillergren/TtFoto: Andreas Hillergren/Tt
 Foto: Andreas Hillergren/Tt
Foto: Petter ArvidsonFoto: Petter Arvidson
 Foto: Petter Arvidson

Marta gjorde hattrick när Rosengård vann

Publicerad

FC Rosengård inledde tävlingssäsongen med seger över Kristianstads DFF i Svenska cupen.

Stjärnan Marta visade vägen med ett hattrick och fick beröm av lagkamraten Emma Berglund.

– Hon hade en riktigt bra kväll. Skönt för henne att få komma igång med målskyttet, säger landslagsbacken som nu ska försöka ta Sverige till OS.

FC Rosengård är klart för kvartsfinal mot Vittsjö i Svenska cupen efter seger över Kristianstads DFF med 3-0 på fredagskvällen.

Och det var Marta som stod för samtliga tre mål.

– Det var en bra kväll på många olika sätt. Jag tror det var viktigt för Marta att få spela och komma igång med målskyttet. Hon har haft ryggproblem och inte kunnat spela hela försäsongen men hon är en spelare som har det i sig. Hon höjer sig i de viktigare matcherna och är väldigt pålitlig. Vi vet vad vi får av Marta, säger Emma Berglund och fortsätter om matchen:

– Vi hade mycket boll och några bra perioder där vi kunde spela ut. Sedan tryckte de ner oss i början av andra halvlek men det var ändå vi som hade bollen. Det gick lite upp och ner men det var en bra känsla.

"Lägga krut på anfallsspelet"

FC Rosengård har haft en intensiv försäsong med träningsmatcher mot bland annat två pojklag och internationellt motstånd i Danmark och England.

– Det har känts bra. Vi har satt defensiven bra, det visar vi även när vi håller nollan mot Kristianstad, och då kan vi fokusera och lägga krut på vårt anfallsspel.

Nu väntar dock andra utmaningar för Emma Berglund, tillsammans med Lina Nilsson ansluter hon i helgen till landslaget för det kommande OS-kvalet.

Inleder mot Norge

Sverige ska möta Norge, Schweiz och Holland.

– Det ska bli spännande. Vi har mött alla lagen förra säsongen inför VM, då med blandade resultat. Det är svåra lag och alla hade bra säsonger förra året. Det är ganska ovisst men vi har erfarenhet och är vana vid situationen. Jag hoppas att vi går vinnande ur det. Vi inleder mot Norge. Den matchen blir det viktigt att ta poäng i, det kan vara ganska avgörande, säger Emma Berglund och återknyter till klubblaget och tävlingspremiären.

– Det är skönt att inleda tävlingssäsongen med en seger och det är skönt att gå vidare i cupen så att vi får mycket matcher.

FC Rosengård spelar kvartsfinal mot Frankfurt i Champions League 23 mars.

Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag