Foto: Tomas Leprince
 Foto: Tomas Leprince

Markus Rosenberg kan bli borta i veckor

Publicerad

TURIN. Markus Rosenberg kunde inte fullfölja Champions League-premiären.

I den 53:e minuten byttes lagkaptenen ut – med samma typ av knäskada som i våras.

– Då var han borta i lite mer än två veckor, säger MFF-läkaren Pär Herbertsson.

När Markus Rosenberg lämnade planen hade Malmö 0-0 mot Juventus. Sex minuter senare gjorde hemmalaget 1-0 och så småningom även 2-0.

Förlusten mot de italienska mästarna var knappast överraskande men matchen kan även komma att påverka den allsvenska guldstriden.

Rosenberg riskerar nämligen att missa söndagens derby mot Helsingborg.

– Jag hoppas att han kan spela men det går inte att säga än, säger läkaren Pär Herbertsson.

Det var i slutet av den första halvleken som Rosenberg fick en smäll mot vaden, föll omkull och slog i knät. Han haltade omkring på gräsmattan de sista minuterna, kom tillbaka ut på planen efter halvtidsvilan men klarade bara av att spela i åtta minuter innan han ersattes av Agon Mehmeti som gick in bredvid Isaac Kiese Thelin på topp.

Knäskadan, som Herbertsson liknar vid ett blåmärke på knäskålen, är liknande den som Rosenberg råkade ut för i mars och som höll honom borta från spel i flera veckor.

– Men då var det en mycket hårdare plan. Fruset och kallt konstgräs. Det här var mycket mjukare. Jag hoppas att det ska gå fortare nu, säger Herbertsson.

Ska eventuellt röntgas på onsdag

De närmsta dagarna kommer avgöra om Rosenberg kan spela söndagens derby, eller om han blir borta längre än så. Eventuellt ska knät röntgas redan under onsdagen.

– Vi har inte bestämt det än men det är mycket möjligt, säger Herbertsson.

Rosenberg gick själv direkt ut till spelarbussen efter matchen, utan att uttala sig om skadan. Hans lagkamrater uttryckte däremot oro.

– Det är klart. Han har varit jättefin den senaste tiden och det är en viktig spelare för oss. Vi hoppas att det är något lindrigt, säger Magnus Eriksson.

Även Anton Tinnerholm skadades under matchen. Han fick en smäll mot insidan av låret under slutminuterna och haltade rejält när han lämnade Juventus Stadium.

– Det är bara en lårkaka. Ingen fara, säger högerbacken.

Kan du spela på söndag?

– Jaja, det är inga problem. Det är ju ett derby, för fan.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag