Marko Mitrovic, till vänster, i Chelsea-tröjan. Foto: Steven Paston
Marko Mitrovic, till vänster, i Chelsea-tröjan. Foto: Steven Paston

Marko Mitrovic bryter sitt Serie B-kontrakt

Publicerad

Kontraktet med Brescia revs på tisdagsmorgonen.

Nu är Marko Mitrovic på jakt efter en ny klubbadress.

– Jag är tillbaka från min ankelskada, känner mig stark och redo för något nytt. Det ska bli spännande, säger den 22-årige anfallaren.

Som 15-åring lämnade Marko Mitrovic Sverige. Anfallstalangen som öst in mål i Malmö FF:s ungdomslag flyttade till England och Chelseas ungdomsakademi.

2012 skrev han ett treårskontrakt med Brescia i italienska Serie B men redan efter två säsonger går de skilda vägar.

– Vi har precis rivit kontraktet. Klubben har stora ekonomiska problem, var nära att åka ur ligan och min lön var relativt hög. Det var bäst för alla att riva kontraktet, säger Mitrovic.

Tillbaka efter skada

Förra säsongen spelade anfallaren bara sju matcher innan en ankelskada satte stopp.

– Jag åkte till USA för att opereras och har kört rehab. Nu är jag tillbaka helt.

Inom de närmsta dagarna flyger Mitrovic hem till Malmö, men inte på semester.

– Jag ska fortsätta hålla i gång för att vara helt redo när det är dags att skriva på för en ny klubb. Det snackas en hel del men jag vill inte kommentera vad som är på gång. Min agent sköter allt sånt.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag