Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mardröm för Malmö FF i gruppen: ”Gjort det svårt”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

SANKT PETERSBURG. Malmö FF har pratat om att försöka ta en tredjeplats i gruppen.

Efter två förluster ser det mörkt ut för laget.

– Våra chanser var en procent innan och det är inte närmare efter två matcher, säger Anders Christiansen.

Malmö FF förlorade med 4-0 borta mot Zenit, och efter matchen kallade Jo Inge Berget resultatet för pinsamt. Men inte bara det, resultatet är också försvårande för dem, särskilt med tanke på att de förlorade den första matchen mot Juventus med nästan lika mycket.

Och även om det var liten chans redan innan att Malmö skulle ta tillräckligt med poäng för att ta sig vidare från gruppen blev den ännu mindre nu. 

– Det finns alltid en chans, men jag tror vi behöver fyra poäng nu minst. Vi har gjort det svårt för oss själva, säger Berget.

”Behöver göra en perfekt match”

Anders Christiansen håller med sin lagkamrat om att det ser svårt ut för laget att knipa tredjeplatsen.

– Jag tror våra chanser var en procent innan och det är inte närmare efter två matcher. Men vi försöker göra allt vi kan för att ta tredjeplatsen och det är det vi siktar på, säger han.

”AC” menar att det är svårt att jämföra Malmö med de övriga lagen i gruppen, och att de mest är här för att se och lära - även om de gärna vill ta poäng.

– Vi kommer från allsvenskan där vi är det bästa laget och de andra lagen försöker komma ikapp oss. Så vi kan inte träna oss till att kunna tävla här, vi måste lära oss det när vi är här, säger han.

– För att få poäng behöver vi inte bara göra en bra match, vi behöver göra en perfekt match. Men det handlar framför allt om att lära och bli bättre. Ta nästa steg. Vi gör misstag, men så länge man lär av sina misstag så utvecklas man. 

Längtar efter publiken

På söndag väntar ny match i allsvenskan när Mjällby kommer på besök. Det kommer bli första hemmamatchen med en fullsatt arena.

Jag ser så mycket fram emot söndag, jag tror att hela laget gör det. Vi har en fantastisk publik. Förhoppningsvis kommer de tidigt på söndag och ger oss energi. 

Gör dem det lättare att ladda om?

Ja så klart. Det ger oss så mycket energi och vi har en bra relation till våra supportrar. De förväntar sig mycket av oss och vi förväntar oss mycket av dem, säger Christiansen.


ANNONS: Streama Malmö FF i Uefa Champions League – bara på Telia och C More