Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Marcus Nilsson vill till Europaklubb: "Redo"

Foto: Josefine Loftenius

Marcus Nilsson har sagt att Helsingborg är hans enda val om han stannar i Sverige.

Men när 2014 går över i 2015 är målet för den klubblöse mittbacken fortfarande att nå utanför Sveriges gränser igen.

– Jag vill utomlands, säger han.

Mittbacken har tidigare deklarerat att han kommer att lämna Kalmar och att Helsingborgs IF är det enda alternativ som gäller i fall han stannar i Sverige – men det är en oviss tid det förra Utrechtproffset går till mötes.

– Jag har inget klart ännu utan bara tränar på för att hålla mig i form. Jag är redo för det som kommer, men jag vet inte vad det blir utan bara försöker vara så redo jag kan.

Hur länge vågar du vänta på det rätta budet?

– Det är en faktor som måste vara med i beräkningarna. Det är ju bra att vara med från start var man än kommer. Men det beror ju också på vilken liga som är aktuell.

En förlängning är högst osannolik.

– Ingenting är uteslutet i fotboll, men Kalmar är inte mitt första alternativ och det har jag gjort ganska klart för sportchefen här.

Starka band till HIF

Marcus Nilsson är född i Helsingborg och växte upp i Rydebäck, strax söder om stan. Från 2003 till 2011 tillhörde Nilsson Helsingborgs IF och var en del av det topplag som blev tvåa i allsvenskan 2010 och vann SM-guld 2011.

Men trots de starka HIF-banden så är det en utlandsflytt som är överst på Nilssons lista.

– Om jag kan och får möjlighet så vill jag utomlands. På det sättet är det kul att vara fotbollsspelare och få uppleva nya länder och andra kulturer. Det ska bli spännande vart det än blir, säger Nilsson som dock känner sig ovan i den ovissa situationen.

– Jag har aldrig varit i en sådan här situation förr, jag har alltid haft en klubb tidigare och kontrakt har blivit förlängda. På så sätt så är det ju lite oroligt, i och med att jag aldrig varit här och inte vet vad jag ska förvänta mig. Man vill ju så klart ha en ny klubb klar så snabbt som möjligt, men fotbollsvärlden är lite speciell. Nu kan jag bara vänta och se vad som händer.

Vill ta revansch

Nilsson lämnade HIF i juli 2011 för holländska Utrecht. Prislappen: cirka tio miljoner kronor. Det blev dock aldrig någon succé i Eredivisie för Marcus Nilsson som i somras skrev kontrakt med Kalmar FF säsongen ut efter att först ha varit utlånad.

Tiden i Holland var jobbig för mittbacken.

– Jag lärde mig otroligt mycket, inte bara som fotbollsspelare utan även som person. Jag hade en väldigt tuff tid med mycket skador.

– Jag fick aldrig kontinuitet i mitt fotbollsspelande utan det kändes som att jag var skadad hela tiden.

Och nog är det lite därför han vill ut i Europa igen. Nilsson har revansch att utkräva.

– Nu känner jag att jag verkligen vill få en chans att visa upp mig, visa att jag är en bra spelare. Det var svårt i Holland eftersom speltiden var väldigt liten i och med skadorna.

– Jag vill vara frisk och vara en viktig spelare dit jag kommer, jag vill bevisa för alla att jag är en duktig spelare.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!