Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Marcus Nilsson: "Det ryktet vill man inte ha"

Foto: Karl Nilsson
Foto: Suvad Mrkonjic

Marcus Nilsson är klubblös och inbjuden till flera klubbar i USA.

Ändå har han valt att tacka nej,

– Jag vill inte få en stämpel på mig som säger "där är han som provspelar överallt men som inte dög." Det ryktet vill man inte ha, säger mittbacken till Helsingborgs Dagblad.

Efter två säsonger i Kalmar FF står Marcus Nilsson utan kontrakt. 27-åringen har hela tiden varit tydlig med att han helst vill fortsätta sin fotbollskarriär utanför Sveriges gränser.

Det betyder däremot inte att han är beredd att hoppa på första bästa erbjudande.

Förra vinterns provspel i West Ham gav inget kontrakt och nu nobbar han klubbar som inte slänger fram ett avtal direkt.

– Jag vill inte åka runt och visa upp mig för att sedan få ett nej. Det känns som att det krävs extremt mycket att lyckas med ett provspel. Trots att jag är en bra spelare så krävs det att jag ska vara bättre än alla andra som redan är i klubben samtidigt som allt annat runtom ska landa helt rätt.

– Det var klubbar i USA som ville ha mig på provspel, men jag kände att det inte var så lockande just nu. Det är fortfarande tidigt och transferfönstren har inte öppnat än. Det har funnits en del förfrågningar, men inget konkret än, säger Nilsson till Helsingborgs Dagblad.

Inte varit i kontakt med HIF

Marcus Nilsson lämnade Helsingborgs IF 2011 och flyttade till holländska Utrecht. Men efter en lång tid med skadebekymmer vände han hem till Sverige igen och skrev på för Kalmar FF inför 2014. Där har det blivit två säsonger med 25 respektive 23 allsvenska matcher från start.

Nilsson berättar för Helsingborgs Dagblad att han inte haft någon kontakt med HIF som nyligen förlängde kontraktet med Peter Larsson och har det relativt gott ställt på mittbacksfronten.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!