Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marcus Antonsson kan lämna Halmstad

VALMÖJLIGHETER. Marcus Antonsson het målskytt som har några klubbar att välja mellan inför nästa säsong. Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

HALMSTAD. Först Halmstads allsvenska kontrakt.

Sedan det egna - där valet står mellan klubbar i superettan, ett byte inom allsvenskan eller fortsatt spel i Halmstad.

- Det finns valmöjligheter nu och många saker att överväga innan jag skriver på, säger Marcus Antonsson, 23, som hittade målformen innan uppehållet.

Med 33 poäng behöver Halmstad en seger till för att säkra allsvenskt spel även nästa säsong.

- Så är det. Och vi har fullt fokus på att ta den mot Kalmar, säger Marcus Antonsson inför dagens match.

Halmstad åker till östkusten med fem raka bortasegrar - och passerar Kalmar FF, som har sex raka matcher utan seger, i tabellen vid seger.

I HBK har man pratat ut om den svaga insatsen hemma mot Åtvidaberg (1-3) innan landslagsuppehållet - och lagt allt fokus på att göra en bättre insats på Guldfågeln arena.

- Fokus har varit att vrida huvudena framåt och säkerställa en enorm inställning till matchen, säger HBK-tränaren Jens Gustafsson.

- Det är mycket inställning som avgör nu och vi var inte där mot Åtvid, men jag tror alla kände samma sak, säger Marcus Antonsson.

HBK:s 23-årige anfallare har fått chansen från start i de flesta matcher i höst. Jämfört med i somras känner han att han har fått Jens Gustafssons förtroende. Mot BP och Åtvidaberg innan landslagsuppehållet kom också säsongens två första allsvenska mål - och det är en mer avslappnad Antonsson som går in i säsongens avgörande skede.

- Jag har tagit chansen och visat att det är rätt att spela mig, säger han.

Precis som anfallskollegan Mikael Boman går Antonssons kontrakt med HBK ut i höst.

Kvällsposten har berättat att Halmstad vill förlänga. Men Antonsson vill vänta med framtidsvalet till HBK:s kontrakt är klart.

- Det finns intresse i både superettan och allsvenskan. Allsvenskan är målet, men speltiden är viktig, säger Marcus Antonsson.