Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Många tror att vår relation är kraschad”

Alexander Brinkmann.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Foto: Albin Skur / FBC Kalmarsund
Per Viberg, klubbchef i Kalmarsund.
Foto: FBC Kalmarsund

Det blev ett oväntat tidigt uppbrott i Kalmarsund.

Sedan den 1 oktober har Alexander Brinkmann stått utan arbete.

Samtidigt som han hjälper a-landslaget inför VM funderar 31-åringen på vad han ska göra härnäst.

– Jag har haft en bra diskussion med flera klubbar, säger han.


SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyns SSL

Den 20 september smällde en mindre bomb av i innebandy-Sverige.

Kalmarsund och damernas sportchef Alexander Brinkmann, tidigare succétränare för herrlaget, gick skilda vägar.

– Vi bröt i samförstånd, även om det formellt var jag som sa upp mig. Vi hade haft en dialog en tid och kom fram till att det var bäst att gå framåt på varsitt håll. Vi var inte särskilt nära att lösa förutsättningar för att gå vidare ihop. Vi fick tugga i oss att det blev lite annorlunda mot vad vi hade kommunicerat tidigare, säger Brinkmann i dag – nästan fyra veckor senare.

”Många tror att relationen är kraschad”

Uppgifterna om vad som har hänt är många.

Alexander Brinkmann vill inte gå in på exakt vad som föranledde uppbrottet, men har en sak att säga:

– Många tror att min och Per Vibergs (klubbchefen) relation är kraschad, men det är den inte. Man brukar ju säga när något har hänt att ”de kommer inte fira jul ihop”, och det ska vi visserligen inte, men vi ska ut och äta middag om några veckor.

Sedan uppbrottet har Alexander Brinkmann kört en match som kommentator på SportExpressen Play, vilket han tyckte var kul.

Sedan har han jobbat vidare med Guldsteget, innebandyns juniorlandslag, och även hjälpt a-landslagets förbundskaptener Niklas Nordén och Thomas Brottman. Det finns mycket att göra då VM bara är några veckor bort.

– Jag håller på med motståndarscouting och analys. Jag försöker se vad motståndarna bluffar om och vad som är riktiga förberedelser inför VM, säger Brinkmann.

Tros flytta hemåt Stockholm/Uppsala

Gällande klubbuppdrag framöver finns ingenting klart.

Men Alexander Brinkmann med familj blir inte kvar i Kalmar.

– Vi ser över vår framtid. Vi kommer att flytta och just nu ser det väl ut som det blir absolut senast vid årsskiftet. Det har funnits en inriktning att blir flytt hemåt, vilket är Uppsala/Stockholm. Till de som har frågat har jag lovat att det blir någonstans mellan Umeå och Schweiz. Det beror väl lite på vad som händer, men det finns en del som talar för Uppsala, Stockholm och östra Svealand.

Har du fått några erbjudanden redan?

– Jag har haft en bra diskussion med flera klubbar. Jag är glad att inte många lag söker tränare och att ett gäng tränare sitter säkert, säger Alexander Brinkmann för han är mer intresserad av organisationsjobb som ligger lite i samma linje som det han hade i Kalmarsund den sista tiden.

– Jag tror inte det ska upphängas på en titel dock. Mer vad det är kopplat till för organisation och hur ambitionen ser ut framåt. Det har känts helrätt när jag gått in i Endre och Kalmarsund utifrån vad jag kan tillföra och riktningen som föreningen varit på väg. 

Dam eller herr?

– Det får vi se lite. Jag ska inte säga för mycket.

Din tidigare klubb Endre söker ju en klubbchef nu. Ett intressant uppdrag för din del?

– Jag vet inte, vi får se. Det är svårt att spekulera i det. Om inget extremt dyker upp siktar vi nog inte mot Gotland. Men man vet aldrig, säger Alexander Brinkmann.

SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyns SSL - på både dam- och herrsidan.Alexander Brinkmann: ”Nu är det fajt!”

Stort bråk när Kalmarsund slog Helsingborg