Man United-stjärnans råd till HBK-talangen

Sead Haksabanovic är nöjd med sin träningsvecka hos Manchester United.
Foto: Privat

HALMSTAD. Halmstads Sead Haksabanovic är nöjd med träningsveckan hos Manchester United.

Med sig hem fick 16-åringen även ett gott råd av Unitedstjärnan Adnan Januzaj.

– Han sa att det är lätt att komma upp i A-truppen från akademin. Han var där i två år, sen blev han uppflyttad, berättar Sead Haksabanovic.

Kvällsposten har berättat att jättetalangen, som startat en match i allsvenskan i år, skulle träna med Manchester United förra veckan.

Tillbaka i Halmstad berättar Sead Haksabanovic att han inledde veckan med U18-laget, men blev uppflyttad till U21-laget (reservlaget) efter tre träningar.

– U18 var helt okej, men det var inte lika snabbt tempo som här i allsvenskan. U21 var bättre. Det var lite bättre spelare och man fick bollen på fötterna. Tränarna sa att det var där jag borde varit från början, säger Sead Haksabanovic.

Hur var träningarna?

– Det var mycket spel, mycket tempospel och fysiskt. De vill ha det snabbt.

Är du nöjd med veckan?

– Ja, jag är rätt så nöjd.

– Det var bra, en fin miljö, fina planer och snälla tränare.

Januzajs råd

Under veckan fick Haksabanovic även se Uniteds Champions League-kvalmatch mot Club Brügge på Old Trafford och träffade A-truppsspelarna och tränarna med Louis van Gaal i spetsen.

Den belgiske landslagsspelaren Adnan Januzaj har precis som Sead Haksabanovic albanska rötter och visade Halmstadsspelaren runt.

– Jag fick åka hem med honom och se hur de hade det hemma.

Gav han dig några råd när det gäller United?

– Han tycker att det är en bra klubb med bra tränare. Han sa att det var lätt att komma upp i A-truppen (från akademin). Han var ju där i två år och sen blev han uppflyttad.

"Får se vad som händer"

Manchester United jobbar med att förstärka sina ungdomsled och kan, enligt en del uppgifter på engelska sajter, komma att försöka värva Haksabanovic i sommar eller efter den allsvenska säsongen.

Vad sa dem till dig innan du åkte?

– Att de ska snacka och sen hör de av sig. Vi får se vad som händer.

Fokus ligger annars på att få mer speltid i Halmstad.

– Ja, jag ska köra hårt. Jag tycker mina chanser ökar faktiskt. Det går bra på träningarna så det känns bra, säger Sead Haksabanovic.