Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Målvaktshjälte när Taif vände och vann

Foto: CHRISTER THORELL/IBL

Efter ett tidigt mål för hemmalaget Almtuna såg det ut att bli en lång kväll för Tingsryds AIF. Men målvakten Niklas Rubin ville annat.

– Han är jättebra, men jag är inte överraskad. Han är så här bra. För honom var det en dag på jobbet, säger tränaren Magnus Sundqvist.

När Taif säkrade straffsegern räddade målvakten två straffar och hade dessförinnan räddat 42 av 43 skott.

Tingsryd såg inledningsvis inte ut att hänga med alls i bortamatchen mot Almtuna. Redan efter 1.14 tog hemmalaget ledningen genom Linus Sandin. Dessutom avfyrade hemmalaget hela 20 skott den första perioden.

Men det här var Taifs och Niklas Rubins kväll.

Efter det tidiga målet spikade målvakten igen fullständigt och det var inte svårt att utse matchens lirare i Tingsryd i Gränbyhallen. Målvakten räddade laget flera gånger – och istället för 2-0 kom till slut kvitteringen 1-1 genom Johan Eriksson som gjorde sitt första mål på åtta matcher.

Efter en mållös förlängning räddade Rubin två straffar samtidigt som Filip Owesson och Jonathan Johnson tryckte in sina straffar. Med det så var matchen över och Tingsryd kunde åka hem till Småland med två poäng – två viktiga sådana i jakten på en topp 8-placering i hockeyallsvenskan.

"Ger en trygghet"

Tack vare segern ligger Tingsryd på sjätte plats, tre poäng före sjuan AIK och fem poäng före åttan Almtuna.

Tränaren Magnus Sundqvist skrev i samband med Timråmatchen senast på ett nytt tvåårsavtal med klubben. Efter segern mot Almtuna var han minst sagt nöjd.

– Vi vet om hur bra Niklas är. Vi vet också om vilket tryck som finns i Almtuna, vi vet att de kommer ut och är på tårna. Trots det så släpar vi benen efter oss lite inledningsvis och de får 1-0. Men sedan kom vi in i det. Vi skulle ha målvaktsspel och fajt och krig som högsta prioritet, vi fick lägga det fina spelet åt sidan. Sedan halvvägs in i andra fick vi 1-1 och där började vi växa in i det.

Hur pass viktigt för er är det att ha en målvakt som Niklas Rubin?

– Oavsett om du ska hålla dig kvar i en liga eller vinna ett mästerskap så måste du ha en bra målvakt. Det ger en trygghet och man vet att man inte behöver vara nervös i egen zon.