Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Målvakten räddade poäng till Taif

Foto: CHRISTER THORELL/IBL

Niklas Rubin räddade en poäng till Taif på lördagseftermiddagen.

Målvakten spikade igen fullständigt och 38 av 39 skott på bortaplan mot Vita Hästen – det sista letade sig i mål på övertid.

Sedan matchen slutat mållös efter full tid Norrköpingslaget matchen 3.14 in i förlängningen. Det var Emil Eriksson spräckte till slut Niklas Rubins nolla.

Tingsryd var inte utan chanser, i första perioden slutade skottstistiken 11–6. Hemmalaget Vita Hästen inledde den andra perioden vasst och Taifmålvakten tvingades till flera avancerade räddningar, bland annat ett  friläge från Tobias Liljendahl.

Men som bekant slutade även denna period 0-0, och med skottstatistiken 11–8.

Utan att Taif helt saknade chanser handlade slutet av matchen om Vita Hästen mot Niklas Rubin. Målvakten gick vinnande ur den duellen, räddade 14 nya skott, och fixade därmed en poäng till Tingsryd.

Hade läge i sudden

Men två skulle det alltså inte bli.

Precis i början av förlängningen hade Tingsryd att jätteläge att säkra extrapoängen men Pontus Sjögren i Vita Hästen stod pall. Istället blev det hemmalaget som skulle dra det längsta strået. Efter 3.14 avgjorde Emil Eriksson.

Poängen gör att Tingsryd ligger kvar på sjätteplats i Hockeyallsvenskan.