Rögles Mathias From Foto: Anders BjuröRögles Mathias From Foto: Anders Bjurö
Rögles Mathias From  Foto: Anders Bjurö
Foto: Petter ArvidsonFoto: Petter Arvidson
 Foto: Petter Arvidson

Målskytten anmäls för filmning efter derbyt

Publicerad

Rögles Mathias From gjorde mål i gårdagens segermatch mot Malmö Redhawks.

Men nu riskerar forwarden böter - efter att ha anmälts till disciplinnämnden för diving.

"Det var i samband med matchen i Ängelholm på fredagskvällen då Rögle tog emot Malmö som Mathias From enligt anmälan blir trängd av en Malmöspelare och väljer att falla för att få motspelaren utvisad", skriver SHL på sin hemsida.

Mathias From blev målskytt när Rögle besegrade Malmö Redhawks med 5-1 på fredagen.

– Det är en skön känsla att komma ut till en klack som står och sjunger, det gör lite extra, kommenterade han till Rögles hemsida efter matchen.

Då förklarade From också sitt mål.

– Jag får en riktigt bra passning, försöker ta mig runt backen och så skjuter jag i första krysset. Man blir ju glad, sa forwarden.

From anmäls för filmning

På lördagen kom dock en inte lika trevlig nyhet för forwarden.

Då meddelade nämligen SHL på sin hemsida att From har anmälts till disciplinnämnden.

"Efter matchen Rögle-Malmö på fredagskvällen har situationsrummet valt att anmäla Röglespelaren Mathias From till disciplinnämnden. Situationsrummet rubricerar händelsen som en diving", skriver de.

"From väljer att falla"

Därmed riskerar From alltså böter, om nämnden anser att han i den aktuella situationen har lagt sig för lätt.

"Det var i samband med matchen i Ängelholm på fredagskvällen då Rögle tog emot Malmö som Mathias From enligt anmälan blir trängd av en Malmöspelare och väljer att falla för att få motspelaren utvisad", skriver SHL på sin hemsida.

 

Får Malmö revansch i säsongens sista derby? Följ matchen på C More!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag