Mirsad Pecikoza är besviken på förbundet som stängt av honom när Malmö spelar två viktiga matcher. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Mirsad Pecikoza är besviken på förbundet som stängt av honom när Malmö spelar två viktiga matcher. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Malmöstjärnans ilska efter avstängningen

Publicerad

Nu kommer repliken och ilskan efter avstängningen.

HK Malmös linjebjässe Mirsad Pecikoza, 37, riktar kritiken mot förbundet.

– Märkligt att de stänger av mig när vi ska spela två viktiga matcher, dundrar  Pecikoza när Malmö förlorat (20-25) den viktiga toppmatchen mot Redbergslid.

Läget inför fajten i Baltiska Hallen var kristallklart.

HK Malmö kunde kliva förbi IFK Kristianstad och upp på andra plats bakom Lugi – och samtidigt koppla greppet om Topp 4-platsen som ger hemmaplansfördel i slutspelet.

Men uppgiften var stentuff med tanke på läget i HKM-truppen.

Listan över Malmöspelare på läktaren blir längre och längre.

Vi tar den igen.

Mittnian Robert Månsson (korsband).

Vänsternian Anton Blickhammar (korsband).

Mittsexan Patrik Kvalvik (bristning framsida).

Vänsternian Adam Lönn (broskproblem knä).

Inför RIK-matchen utökades sällskapet.

Mittsexan Mirsad Pecikoza var avstängd efter utbrottet mot Lugi och trängdes med sjukgänget.

– Jag fick två matcher. Missar även den mot Ystads IF på onsdag, suckar Pecikoza.

Förbundets svar

Han är besviken efter domen – och riktar ilskan mot förbundet. 

Linjebjässen tycker det är märkligt att incidenten onsdagen den 8 mars slår mot laget två veckor senare.

– Konstigt att jag fick en veckas avstängning just nu när vi har två viktiga matcher inpå varandra, säger linjebjässen.

– Om jag fått domen tidigare hade jag bara missat matchen i Karlskrona (som Malmö vann med 29-21).

Ralf Lundberg i tävlingskommittén på förbundet förklarar:

– Vi lägger ingen värdering i vilka matcher som det drabbade laget ska möta. Vi har en praxis att inte meddela domen om den ligger tätt inpå en match. Därför kunde Pecikoza spela mot Karlskrona.

Drömstart av Malmö

Matchen, då?

Malmö fick rena drömstarten och gick fram till 5-0 men Redbergslid fick ordning på spelet och vände till 6-8. Hemmalaget bet tillbaka och räddade 12-12 i paus efter två avslutande mål av Jim Andersson.

Efter paus hade Malmö svårt att stå emot RIK:s offensiv. Gästerna lyfte från 14-14 till 15-18 och kopplade ett grepp man aldrig släppte.

Utan fem ordinarie spelare var det svårt för Malmö att hänga med i RIK:s tempo. Förlusten innebär att HKM halkade ner till femte plats i handbollsligan.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag