Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmös varning inför kvällens CL-match

Foto: Tomas Leprince
Foto: Andreas Hillergren

LVIV/STOCKHOLM. Malmö FF:s supportrar jagas av huliganer i Lviv inför kvällens Champions League-match.

En supporter har förts till sjukhus – och presschefen Peter Åhlander berättar att MFF inte fick tillstånd att få med sin egen supporterpolis till Ukraina.

– Det som har hänt är givetvis inte acceptabelt, säger Åhlander.

Champions League-mötet mellan Sjachtar Donetsk och Malmö FF har föregåtts av oroligheter.

I går attackerades ett trettiotal MFF-supportrar av Sjachtar-huliganer utanför ett hotell i Lviv. Och under tisdagskvällen har Malmö FF:s samlingspub i Lviv stormats av anhängare till hemmalaget.

– En supporter har förts till sjukhus, bekräftar MFF:s presschef Peter Åhlander.

Dessutom hamnade SVT – och reportern Chris Härenstam – mitt i kaoset, och tvingades fly undan en rusning.

– Det har funnits ett gäng från Ukraina som har gått efter MFF-supportrar hela dagen, förklarar Härenstam för SVT.

"Är inte acceptabelt"

Som en följd av händelserna går Malmö FF ut med en varning via twitter med ytterligare säkerhetspåbud för sina tillresta supportrar. Framför allt uppmanar man MFF-supportrar att "inte gå runt med synliga MFF-attiraljer".

Klubbens presschef Peter Åhlander berättar att MFF ville ha med egen supporterpolis till Ukraina, men inte fick tillstånd. Han är kritisk, eftersom Malmö har fått det till alla tidigare bortamatcher i Champions League.

– Vi ville få med vår egen supporterpolis men för att få det krävs en inbjudan från myndigheterna. Vi försökte gång på gång men fick aldrig någon inbjudan, säger han till Kvällsposten

Hade det kunnat förhindra det som nu har hänt?

– Det kan jag inte svara på nu. Vi måste titta på helheten och titta på vad som hänt. Men det som har hänt är givetvis inte acceptabelt.

Se Malmö FF:s uppmaning till supportrarna nedan: