Andreas "Thure" Thuresson. Foto: Christian Örnberg
Andreas "Thure" Thuresson. Foto: Christian Örnberg

Malmös stjärna i Tre Kronor: "Ger oss driv"

Publicerad

Andreas Thuresson, 28, får en plats i Tre Kronor – igen.

Det är rena lyftet för Malmö Redhawks.

– Det ger oss mer driv, säger tränaren Björn Hellqvist.

Lagom till streckmötet med Örebro hemma i Malmö Arena kommer ett trevligt besked från förbundskapten Pär Mårts.

Forwarden Andreas Thuresson ingår i landslagstruppen som är uttagen till nästa veckas dubbelkamper mot Finland (i Örebro och på Hovet i Stockholm).

"Thure" är glad att han nu återigen har fått förtroendet av Mårts.

– När man blir uttagen i Tre Kronor är det ett tecken på att man gjort något bra. Nu är målet att ta en plats i VM. Det är lite det man spelar för. Jag ska fortsätta köra mitt spel och behålla min plats.

Redhawksstjärnan får beröm

Björn Hellqvist tackar också.

– När en spelare kommer tillbaka från Tre Kronor har man förhoppningsvis mycket självförtroende.

Redhawksstjärnan är inne i ett bra stim.

– Han har fått vara skadefri. Klart det sätter avtryck, konstaterar Hellqvist – och fortsätter att strö lovord över sin landslagsspelare:

– "Thure" har spelat 12-13 matcher utan någon skada. Det ökar naturligtvis effektiviteten.

– Han ligger på en bra nivå nu. Det är vi väldigt glada för.

Tränaren hyllar Andreas "Thure" Thuresson

Precis före jul var Andreas Thuresson med i fyrnationsturneringen Channel One Cup i Ryssland.

– Det är en frejdig kille som kan spela både offensivt och defensivt, kommenterade Mårts den uttagningen.

Nu är det alltså dags igen.

– Det visar att "Thure" gör rätt, säger Hellqvist om sin forward som är född i Kristianstad och inledde karriären i Tyringe.

Per Mårts om Malmöspelaren:

– Han har haft en skadefylld säsong, men han har något, en arbetsmoral och är alltid beredd att bidra till laget. Han kan både det ena och det andra och är lite av en tiokampare. Väldigt användbar.

"Nils Andersson kanske står på tur"

Hellqvist hoppas på "Thure"-effekten redan i morgon kväll mot Örebro:

– Han är en av våra mest offensiva spelare som samtidigt jobbar väldigt hårt.

– "Thure" använder sin stora kropp till att täcka många skott. Sen har han den andra dimensionen också – han är en av våra bästa målskyttar.

Om du hade varit förbundskapten – vem är nästa spelare på väg in Tre Kronors trupp?

– Jag tycker att vi har flera spelare som är intressanta. Tittar man på Nils Andersson kanske han kan stå på tur, om han fortsätter utvecklas.

Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag