Foto: Tomas Leprince
 Foto: Tomas Leprince

Malmös överlägsna år - bäst sedan 60-talet

Publicerad

Malmö FF säkrade sitt 18:e guld och går mot en allsvensk rekordsäsong som inte har noterats på 60 år.

Statistiken talar nu sitt tydliga språk: laget är bäst på 2000-talet.

– Kolla vårt facit de sista två åren – det är helt otroligt, säger Magnus Eriksson.

MFF-spelarna firade guldet i Solna efter 3-2 borta mot AIK.

Segern var pricken över i:et efter en sånär som på perfekt genomförd säsong av Malmö FF. Ett flertal hårda fakta visar på lagets enorma prestation under 2014:

- MFF är först med att försvara sitt guld sedan Djurgården 2003.

- MFF säkrade sitt 18:e SM-guld och går därmed upp i delad ledning med IFK Göteborg – som också har 18 guld. Guldet är lagets fjärde på 2000-talet – mer än något annat lag.

- Guldet säkrades med tre omgångar kvar att spela. Inget lag förutom Helsingborg 2011 har säkrat guldet så tidigt.

- Malmö fullbordar säsongen med att vara i ledning efter samtliga omgångar under 2014 – från den första till den sista. Det har bara hänt en gång tidigare i allsvenskans historia: Djurgården klarade av bedriften säsongen 1954/55.

– Efter 2-1 mot AIK fortsätter MFF:s målsnitt på två mål per match (nu: 54 mål på 27 matcher). Säsongen 2002 snittade man två mål (52 mål på 26 omgångar). Senast laget hade ett bättre målsnitt än nu var året 1988 (52 mål på 24 omgångar i allsvenska grundserien, 2,17 mål i snitt per match).

Magnus Eriksson efter guldet:

– Det är fantastiskt. Kolla vårt facit de sista två åren. Det är helt otroligt, säger han.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag