CUPCHANS. Jo Inge Berget visade vägen när MFF vann mot Bröndby i helgen. Nu väntar årets första tävlingsmatch – och en cup som är viktigare än någonsin. Foto: Petter Arvidson
CUPCHANS. Jo Inge Berget visade vägen när MFF vann mot Bröndby i helgen. Nu väntar årets första tävlingsmatch – och en cup som är viktigare än någonsin. Foto: Petter Arvidson

Malmös förbannelse ska brytas – efter 27 år

Publicerad

MALMÖ. Efter 27 år är Allan Kuhn i Malmö för att bryta en förbannelse.

Och ordna Malmö FF:s enda väg ut i Europa 2016 genom att vinna Svenska cupen.

– Det är en inspirerande utmaning, säger Kuhn.

Malmö FF mot Sirius på Malmö IP, lördagen den 20 februari 2016.

Det är Svenska cupens första gruppspelsmatch av tre och det kan låta som en dussinmatch.

Men för MFF är den livsviktig.

Efter två raka Champions League-spel innebär fjolårets fiaskoartade allsvenska femteplats att Malmö FF inte är en är kvalificerat till Europa League-kval i sommar. Men än återstår en väg ut i Europa.

Och den går via gruppseger i svenska cupen och tre raka segrar i kvartsfinal, semifinal och final.

MFF:s nya tränare Allan Kuhn vet vilka stenhårda förutsättningar som gäller och att utrymmet för felsteg är så gott som minimalt.

Ändå är Kuhn lugn.

– Jag är tillfreds med vad vi presterat så här långt. Spelmässigt tycker jag att vi utvecklats i den riktning jag vill och hoppas på, säger Kuhn vars MFF genrepade med en stabil 1-0-seger mot Bröndby i söndags.

Ska spela mer offensivt

Och hemmapubliken på ett Malmö IP som redan är utsålt till matchen mot Sirius ska förvänta sig en MFF-prestation liknande den mot Bröndby.

– Det är så vi vill spela. Jag var nöjd med vad vi visade mot Bröndby. Vi kommer upp snabbt i planen och håller bra i bollen. Men vi måste bli direktare i den offensiva tredjedelen, hitta in snabbare på Vidare (Örn Kjartansson, anfallare) för att maximera hans egenskaper, säger Kuhn som är i Malmö för att införa en offensivare och mer bollhållande fotboll.

Men som hittills förvånande nog är mest nöjd med en helt annan del i spelet.

– Hemlöpen och återerövringarna. Det har varit fantastiskt bra. När vi tappar boll har vi varit extremt snabba hemåt och aggressiva med att vinna tillbaka bollen, säger Kuhn.

Hyllar Kapcevic

Dagens motstånd Sirius nådde i höstas kval till allsvenskan men föll där mot Falkenberg.

Allan Kuhn har noga studerat sin första motståndare i en tävlingsmatch som MFF-tränare.

– Det är ett bra lag som har en bra forward i (Dragan) Kapcevic. Men det handlar om vår prestation. Att vi ska komma upp i nivå. Det är vad som krävs för att vi ska vinna, säger Allan Kuhn.

Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag