Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmöförare klar för italienskt GP 2-team

Testerna övertygade. Malmöföraren Gustav Malja är klar för italienska teamet Rapax och ett nytt kliv på Formel-stegen. I år kör han GP 2.

– Jag vet att det blir en stor utmaning, men det är precis det jag ser fram emot-att få mäta mig med de bästa, säger Gustav Malja.

Gustav Malja i Formula Renault 3, 5 för Strakka racing förra säsongen. I augusti fick han chansen i GP 2, en instegsklass strax under Formel 1, och lyckades knipa poäng i belgiska Spa-Francorchamps. I slutet av säsongen fick han ytterligare två chanser att testköra GP 2 i Bahrain och Abu Dhabi. Då testkörde, för övrigt, även Felix Rosenqvist från Värnamo och Jimmy Eriksson från Tomelilla.

Men körningen verkar i alla fall ha övertygat italienska Rapax.

– Jag trivdes verkligen hos Rapax i höstas och lärde mig massor, och det kommer jag ha stor nytta av, säger Gustav Malja som blir stallkamrat med fransosen ArthurPic, 24.

"Perfekta kombinationen"

Rapax, baserade i italienska Veggiano, vann GP2-titeln med Pastor Maldonado säsongen 2010. 2015 slutade stallet sexa i teammästerskapet.

– Gustav och Arthur Pic är den perfekta kombinationen för oss när vi nu växlar upp arbetet inför den kommande säsongen. Vi har redskapen för att utveckla unga rookie-förare och kommer att ge Gustav tillgång till all vår erfarenhet, säger Andrea Bergamini, teamchef för Rapax.

Deltävlingarna i GP2 körs i samband med utvalda Formel 1-lopp, på några av världens mest berömda racerbanor. Den slutgiltiga tävlingskalendern för 2016 har dock ännu inte spikats. Bland de förare som avancerat från GP2 till Formel 1 finns bland andra superstjärnor som Lewis Hamilton, Nico Rosberg och svenske Marcus Ericsson.

Testerna inför årets GP2-säsong drar i gång i Barcelona den 9-11 mars.