Foto: Josh Hedges/Zuffa Llc
 Foto: Josh Hedges/Zuffa Llc

Malmöfightern med på gala: "Obeskrivligt"

Publicerad

Storstjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson fick lämna återbud.

Då får Malmöfightern Ilir Latifi chansen att gå huvudmatchen i helgens MMA-gala i Globen.

– Det är obeskrivligt – helt fantastiskt, säger Latifi.

Alexander "The Mauler" Gustafsson var det stora affischnamnet till Stockholms upphaussade MMA-gala i Globen.

Men en skada på träning stoppar den svenska storstjärnan.

Då öppnas UFC-dörren för Ilir Latifi.

Den bästa svenska lätta tungviktare bakom "The Mauler" är uppväxt i Rosengård. Nu får han gå huvudmatchen mot armeniern Gegard Mousasi.

Mousasi är en rejält välmeriterad motståndare som rankas som nummer tio i lätt tungvikt i UFC och med flera tunga titlar i bagaget.

– Det kommer att krävas att jag har tålamod. Jag ska försöka störa honom så mycket som möjligt. Han är en av världens bästa och har väldig rutin i buren. Han är väldigt komplett. Det är ett grymt chans jag har fått, säger Latifi

För 30-årige Latifi är det den i särklass största matchen i karriären.

– Det är ett otroligt tillfälle, fantastiskt. Det är obeskrivligt att jag har fått den här möjligheten. Att jag får möta en topprankad fighter är väldigt kul. Men jag kommer inte bara gå in och vara glad. Det är ett grymt kul. Men jag kommer inte bara gå in och vara glad. Det är ett grymt tillfälle för mig. Jag ska vinna matchen och jag tror på mig själv.

Bortsett från utmaningen från en välmeriterad motståndare går Latifi även en kamp mot klockan för att hinna ner i matchvikt. Som sen ersättare har han inte kunnat förbereda sig som han brukar.

Ilir Latifi är av albanskt ursprung och uppvuxen i Rosengård. Där beskrivs han vara en stor förebild för många unga.

Han är flerfaldig svensk mästare i brottning med Malmö Tigers Wrestling Team och kom etta i European ADCC 2004 (submission wrestling). Sedan några år tillbaka är det dock MMA som gäller, precis som för brodern Arben Latifi.

Ilir Latifi säger att vägen hit inte varit den enklaste.

– Det har varit en längre och tuffare väg en vad det skulle behöva ha varit. Men det har gjort att jag är ännu mer glad för den här fighten.

Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson
Gustav Persson
Gustav Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag