Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån
 Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Malmö ratar Taavola - Lusth kan bli ersättare

Publicerad

MALMÖ. Ulf Taavola får inte fortsätta som huvudtränare hos Malmö Redhawks.

Nu kan Kvällsposten avslöja att Mats Lusth ser ut att ta klivet upp som huvudtränare.

- Det är ingenting som jag uttalar mig om under säsongens viktiga slutspurt, säger sportchefen Patrik Sylvegård.

Flera av varandra oberoende källor har berättat för Kvällsposten att Ulf Taavola inte kommer att få nytt kontrakt. Mats Lusth har ett år kvar på sitt kontrakt.

- Min hockeyframtid tar jag efter säsongen. Nu har jag all fokus på vår jakt att bli bland topp sju som betyder fortsatt spel i playoff efter grundserien har Taavola sagt vid ett par tillfällen till Kvällsposten.

Assisterande tränaren Mats Lusth om att han kan vara högaktuell som huvudtränare.

- I dagsläget har jag i första hand Almtuna-matchen i tankarna. En match som det måste bli tre poäng i för att vi fortfarande ska ha chansen att ta en plats i topp sju.

Huvudtränare?

- Det är alltid en ära att vara förstetränare. Främst i Malmö eftersom jag har en speciell känsla här efter alla mina år i klubben både som spelare och tränare. Men som sagt - nu gäller det att vi vinner matcher så att det blir playoff. Det skulle kännas tomt om säsongen plötsligt tog slut redan i början av mars, säger Lusth.

Sylvegård medger att det måste bli förändringar i truppen.

- Nu är vi för tredje säsongen i rad på väg att avsluta säsongen redan efter grundserien. Det håller så klart inte. Vi måste lyfta på varje sten. Helt klart måste det bli förändringar hos oss så att vi nästa säsong ska tillhöra toppen av allsvenskan. Vi måste göra en rejäl uppryckning. Det krävs ett hårt och tufft jobb. Inget får så klart lämnas åt slumpen.

Vad säger du om att ni behöver förstärka med en spetsfemma?

- Ja, det måste vi. Vi behöver fylla på med bättre spelare än vad vi gör av oss med.

Stor besvikelse om ni missar topp sju?

- Nä, inte direkt med tanke på hur vi i våras var nära konkurs. Därför missade vi flera bra förstärkningar. Den här säsongen är vi inte bättre än ett allsvenskt mittenlag. Har vi bara tålamod och jobbbar rätt kommer det här till slut att bli bra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag